Ajankohtaista

08.04.2024

ISYYn Vappu Kuopiossa 2024

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti ISYYn, ainejärjestöjen sekä kerhojen järjestämät tapahtumat.

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja sen perinteisiin. Ylioppilaskunnan järjestämiä vappuaaton perinteitä Kuopiossa ovat päivällä kampuksella suoritettava Sivistykseen Vihkiminen sekä illemmasta Allastapahtuma torilla.

Sivistykseen Vihkiminen on Kuopion akateemisen historian pitkäaikaisimpia perinteitä mutta myös koko valtakunnan ainutlaatuisimpia vapunajan tapahtumia. Tapahtuma järjestetään Snellmanialla suuressa auditoriossa kello 14. Vihityille luovutetaan heidän saavuttamansa sivistyksen merkiksi aito KYY-nauha ylioppilaslakkiin kiinnitettäväksi. Alta löydät linkin ilmoittautumiseen.

Ylioppilaskunnan Allastapahtumassa Torilla kuullaan ylioppilaskunnan sekä ainejärjestöjen puheita, pestään ja lakitetaan Velj’mies-patsas, sekä uitetaan proffa. Allastapahtumassa on ollut myös perinteenä nimittää vuoden Velj’mies ja Siskotyttö, joiden kunniatehtävänä on lakittaa Velj’mies-patsas. Nimitetyt ovat perinteisesti edellisvuosien opiskelija-aktiiveja, jotka ovat tehneet poikkitieteellistä ja hyvää työtä jäsenistömme keskuudessa.

Koska nimitykset eivät mahdollista yksilöiden moninaisuuden huomioimista, olemme tänä vuonna päättäneet muuttaa nimityksiä. Nimityksen uudistamiseksi järjestimme jäsenistöllemme kilpailun, jonka myötä tästä lähin ylioppilaskunnan allastapahtumassa nimitetään kaksi opiskelija-aktiivia Kunniankantajiksi.

Lue alta vappuaaton aikataulu ja tule mukaan osaksi vuoden suurinta opiskelijajuhlaa!

Vappuaaton aikataulu 30.4.

Tapahtumat kampuksella

  • klo 13.00 Hampaan pesu Studentialla (järj. Dentina ry)
  • klo 14.00 Sivistykseen vihkiminen, SN100

Allastapahtuma Kuopion torilla

  • klo 17.30 ainejärjestöjen tervehdykset
  • klo 17.45 Velj’mies-patsaan pesu
  • klo 17.55 Vuoden Kunniankantajien julkistaminen
  • klo 18.05 Velj’mies-patsaan lakitus
  • klo 18.20 Ylioppilaskunnan puhe, Mirka Nieminen, hallituksen puheenjohtaja
  • klo 18.25 Professorin uitto

Vappuaattoa edeltää ylioppilaskunnan järjestämä Savo-Karjala Excursio, jolle lähdetään lauantaina 29.4. molemmilta kampuksilta, Kuopiosta jopa yhdeksän bussin voimin.

Tänäkin vuonna ISYY on koostanut verkkosivujen tapahtumakalenteriin Kuopion opiskelijavappu 2024  -listauksen, josta löydät tietoa ISYYn, ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden opiskelijatoimijoiden vapputapahtumista (linkki alla).

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilaslakki päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

Lue lisää:

Webropol, avautuu uuteen välilehteen: Ilmoittautuminen Sivistykseen Vihkimykseen

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kuopion opiskelijavappu 2024

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Savo-Karjala Excursio Kuopio 2024

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn Vappu Joensuussa 2024 (julkaistu 8.4.2024)

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Joensuun opiskelijavappu 2024

ISYY.fi, avautuu uuteen välilehteen: Savo-Karjala Excursio Joensuu 2024

Lisätietoja:

Mirka Nieminen, hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Eveliina Scharin, yhteisöllisyyskoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 491 6529, yk(at)isyy.fi