Ajankohtaista

29.09.2022

Tiedote: Hyvinvointiviikolla kiinnitetään huomiota aivoterveyteen

Lehdistötiedote 29.9.2022
Vapaa julkaistavaksi: Heti
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja ylioppilaskunnan (ISYY) yhteistä Hyvinvointiviikkoa vietetään molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa 3.-7.10.2022. Teemaviikko järjestetään jo yhdeksättä kertaa, joista viimeiset kaksi on järjestetty osana UEF:n ja ISYYn SILLAT-hanketta. Hankkeen toiminnoilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä vuoden 2023 loppuun saakka.

Hyvinvointiviikon tarkoituksena on tarjota UEF:n opiskelijoille sekä henkilökunnalle monipuolista ohjelmaa ja aktiviteettia koko viikon ajan. Lisäksi viikon aikana lisätään tietoisuutta oman hyvinvoinnin edistämisen tärkeydestä. Tänä vuonna viikon teemana on aivojen hyvinvointi.

– Maailma on kaaosmainen paikka, jossa jokainen meistä tarvitsee tilaa pysähtymiselle ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Koen, että hyvinvointitaidot ovat merkittävässä roolissa nykypäivän työelämässä ja siksi jokaisen olisi tärkeää tehdä omasta jaksamisesta prioriteetti. Jos hyvinvointi ei olisi tärkeä asia, Hyvinvointiviikolle tuskinpa olisi tarvetta, toteaa ISYYn SILLAT-osahankkeen koordinaattori Riina Pääkkönen.

Viikon ohjelmassa aivoterveyden teemaa lähestytään monesta eri näkökulmasta, kuten ravitsemuksen, kulttuurin ja liikunnan kautta. Kampusravintolat tarjoavat alennuksia välipaloista ja Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat kampuksille rapsutettaviksi. Viikon yhteydessä järjestetään perinteinen Liikuntailtapäivä, joka on opetuksesta vapautettu klo 12.15 alkaen. Liikuntailtapäivänä on tarjolla on runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia UEF:n opiskelijoille ja henkilöstölle. Lisäksi ohjelmaa on myös verkossa. 

– Aivoliiton mukaan jatkuva stressi kuormittaa aivojamme ja samalla vaikuttaa negatiivisesti arjessa jaksamiseen. Aivomme tarvitsevat aktiviteettia, mutta myös lepoa. Lemmikkieläimiä rapsuttaessa verenpaine laskee, jolloin stressi luonnollisesti lievittyy ja säännöllinen ateriarytmi antaa virtaa työskentelyyn. Pienilläkin asioilla voi edistää omaa hyvinvointia, toteaa Pääkkönen.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko 2022
Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikkoa vietetään 3.-7.10.2022

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529