Ajankohtaista

14.03.2023

Tiedote: ISYYn järjestämä alkoholiton Sober Disco tanssittaa opiskelijoita 21.3.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 14.3.2023

Vapaa julkaistavaksi: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää ensimmäistä kertaa Kuopiossa Sober Discon, eli alkoholittomat iltabileet, kaikille korkeakouluopiskelijoille. Sober Disco järjestetään tiistaina 21. maaliskuuta Kulttuuriareena 44:ssä kello 19-01. Sober Discon tarkoitus on edistää päihteettömämpää opiskelijatapahtumakulttuuria.

– Viime vuosina alkoholittomista bileistä on tullut yhä suositumpia etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta Itä-Suomessa tällaista tapahtumaa ei ole aikaisemmin järjestetty. Opiskelijoiden keskuudessa alkoholittomien tapahtumien kysyntä on kasvanut koko ajan, kommentoi tapahtumaa järjestävä Riina Pääkkönen.

Sober Discossa korkeakouluopiskelijat pääsevät nauttimaan live-musiikista ja tanssimaan mocktailien ja limpparin voimalla. Tapahtumassa esiintyy kuopiolaisista opiskelijoista koostuva bilebändi BileDuct ja lisäksi tuottaja-DJ Daun Lou pitää huolen siitä, että illan aikana todellakin tanssitaan. Dan Lou tunnetaan tuottajana mm. Kuben ja Käärijän biisien uudelleen miksauksesta sekä YleX:n Uuden tanssimusiikin listalta.

Tapahtuman markkinointia on tehty yhteistyössä Kuopion ainejärjestöjen kanssa ja lipunmyynti alkoi maaliskuun alussa. Tapahtuman ennakkoliput myytiin loppuun, mutta opiskelijat voivat ostaa lippuja vielä ovelta tapahtuman alkaessa.

– Mukava nähdä, että tapahtuma on jo ennakkoon kerännyt näin paljon suosiota. Uutta tapahtumaa rakentaessa se ei ikinä ole itsestäänselvyys. Myös Joensuun kampuksen opiskelijat odottavat jo, milloin Sober Disco rantautuu Joensuuhun, kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Eetu Hyvönen.

Tapahtuma toteutetaan osana Itä-Suomen yliopiston ja ISYYn yhteistä SILLAT-hanketta, jonka toiminnoilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä vuoden 2023 loppuun saakka.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Sober Disco

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYY järjestää ensimmäistä kertaa ikinä Sober Discon Kuopiossa 21.3.

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529

Eetu Hyvönen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen puheenjohtaja, puheenjohtaja(at)isyy.fi, p. 044 576 8404