Ajankohtaista

27.09.2023

Tiedote: Itä-Suomen yliopiston hyvinvointiviikolla kannustetaan istumisen ja paikallaolon tauottamiseen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 27.9.2023
Vapaa julkaistavaksi: heti

Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja ylioppilaskunnan (ISYY) yhteistä Hyvinvointiviikkoa vietetään molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa 2.-7.10.2023. Teemaviikko järjestetään yliopistoyhteisössämme jo kymmenettä kertaa.

Hyvinvointiviikon tarkoituksena on tarjota UEF:n opiskelijoille ja henkilökunnalle monipuolista hyvinvointia tukevaa ohjelmaa ja aktiviteettia koko viikon ajan. Lisäksi viikon aikana jaetaan tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Tänä vuonna viikon teemalla halutaan kannustaa UEFilaisia lisäämään taukoliikuntaa omiin päiviin.

– Teknologian kehityksen myötä istumisen määrä on kasvanut niin töissä kuin vapaa-ajalla. Lisäksi etäopiskelu ja -työ ovat vähentäneet merkittävästi päivän aikana tapahtuvaa, tiedostomatonta liikuntaa, kun siirtymisiä paikasta toiseen ei tapahdu. Pitkäkestoisella paikallaanololla ja istumisella on merkittäviä terveyshaittoja sekä vähäinen liike vaikuttaa negatiivisesti keskittymiseen ja täten myös oppimiseen. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota oman paikallaanolon määrään sekä pyrkiä pienin teoin tauottamaan ja vähentämään istumista, kommentoi hankekoordinaattori Riina Pääkkönen.

Viikon ohjelmaan kuuluu esimerkiksi Kennelliiton Kaverikoirien rapsuttelua ja SYKETTÄ-liikuntapalveluiden koordinoima liikuntailtapäivä sekä päiväretki Tiilikkajärven kansallispuistoon. Lisäksi YTHS pitää opetushenkilöstölle tietoiskun, jossa saa konkreettisia vinkkejä oman opetuksen liikunnallistamiseen. Viikon aikana on mahdollista tehdä taukoliikuntaa kampusten infonäytöillä pyörivien taukoliikuntavideoiden mukana tai kampuksen vakiokalustoon kuuluvilla taukoliikuntapisteillä.

Teemaviikon kymmenvuotisjuhlan kunniaksi järjestetään ensimmäistä kertaa myös HyvinvointiAppro, jossa osallistuja kerää leimoja passiin Hyvinvointiviikon aktiviteeteista ja tarjouksista. Appron suorittaneet saavat HyvinvointiAppro -haalarimerkin.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hyvinvointiviikko 2023
Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn ja UEF:n hyvinvointiviikko 2.-7.10.2023

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, Hankekoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529