Ajankohtaista

Iloa tunneliin -taidetempaus

07.09.2023 - 07.09.2023 |Kuopio

Kuopion kampuksella järjestetään samana päivänä Kampusrysäyksen ja kaupunkisuunnistuksen kanssa, 7.9.2023, UEF:n opiskelijoiden Iloa tunneliin -taidetempaus kello 12-18. Tapahtumassa opiskelijat maalaavat Neulaniementien ja Savilahdentien risteyksessä olevan alikulkutunnelin (Snellmanialta Tietoteknialle, havainnekuva alla) taiteilija Veera Launosen suunnitteleman yhteisöllisyyttä ja poikkitieteellisyyttä juhlistavan taideteoksen. Maalaamaan ovat tervetulleita kaikki UEF:n opiskelijat!

Maalaus tulee toimimaan muistutuksena tuleville opiskelijoille, tieteentekijöille ja kaupunkilaisille siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saavuttaa. Tapahtumaa varten valittu taiteilija Veera Launonen on suunnitellut teoksen, jonka tarkoituksena on korostaa yhteistyön ja ryhmässä toimimisen luomaa iloa. Launosen mukaan yhdessä tekeminen ja verkostoituminen vahvistavat uskoa tulevaan ja auttaa valmistautumaan edessä oleviin haasteisiin.

Iloa tunneliin -taidetempaus on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupungin Savilahdessa toteutettavan Valon kaava -projektin kanssa ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) lisäksi tempauksessa on mukana myös Itä-Suomen yliopisto (UEF). Valon kaava -projektin  tavoitteena on herättää kiinnostus oman ympäristön havainnoimiseen ja luoda Savilahteen elämää vuorokauden ja vuoden ympäri. Taidetempauksen myötä myös Savilahden alueen opiskelijat pääsevät jättämään ympäristöön kädenjälkensä.

Mitä osallistujan tulee tietää?

Tapahtumaan on vapaa pääsy torstaina 7.9.2023 klo 12-18. Tempauksen aikana opiskelijat voivat vapaasti tulla maalaamaan teosta itselleen sopivana aikana. Materiaalit tarjotaan tapahtuman puolesta. Tapahtuman järjestäjä ei tarjoa suojavaatetusta, eli pukeuduthan maalaamiseen sopiviin vaatteisiin.

Haluamme muistuttaa, että maalaamiseen osallistuminen ei edellytä osallistujalta suurta luovuutta tai taiteellista silmään, vaan kuka tahansa voi osallistua ja tulla mukaan hommiin. Taiteilija puhdistaa tunnelin seinät ja valmistelee maalattavan taideteoksen seiniin ennen tapahtumaa, jotta osallistujat voivat maaleilla ja pensseleillä värittää suunnitellun taideteoksen.

Sadalle ensimmäiselle osallistujalle on jaossa uniikki ISYYn taidetempauksen haalarimerkki!

Tapahtumapaikka sijaitsee Savilahdentien alittavassa kaaritunnellissa Neulaniementien risteyksessä.

Tapahtuman vaikutus liikenteeseen

Tapahtuma sulkee tunnelin mahdollisesti noin kolmeksi päiväksi tunnelin puhdistuksen, taideteoksen valmistelun, maalaamisen ja kuivumisen ajaksi. Tiedotamme vaikutuksista tarkemmin kun saamme tarkempaa tietoa.

Lyhyesti 

Mitä? Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden Iloa tunneliin -maalaustempaus
Missä? Savilahdentien alittava alikulkutunneli Neulanimentien risteyksessä (Snellmanian nurkalta Tietoteknialle)
Milloin? torstaina 7.9. klo 12-18
Mitä mukaan? Maalaamiseen soveltuva vaatetus, maalausintoa ja hyvää mieltä 
Mitä vielä? Sadalle ensimmäiselle haalarimerkki!

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Iloa tunneliin -sijainti (png-tiedosto)

Lisätietoja:

Mirka Nieminen, hallituksen jäsen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, mirka.nieminen(at)isyy.fi, p. 044 576 8402