Ajankohtaista

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus

07.09.2023 - 07.09.2023 |Kaikki

Lukuvuoden käyntiin polkaiseva tapahtuma, Kampusrysäys, järjestetään Itä-Suomen yliopiston molemmilla kampuksilla, Kuopiossa ja Joensuussa, torstaina 7.9.2023 jo kymmenettä kertaa. Samana päivänä vietetään Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2023–2024 avajaisia Joensuussa.

Kampusrysäykseen ovat tervetulleita uudet ja jatkavat opiskelijat sekä UEF:n henkilöstö! Tapahtuma kokoaa yliopistoyhteisön koolle juhlistamaan uuden lukuvuoden alkua livemusiikin ja yhteisöllisten aktiviteettien merkeissä.

Kampusrysäys toimii lähtölaukauksena myös kaupunkisuunnistukselle, jossa opiskelijat kiertävät tuutoriryhmiensä kanssa tai muilla kokoonpanoilla kampuskaupunkiin sijoitettuja rasteja ja suorittavat erilaisia tehtäviä. Ilta huipentuu jatkobileisiin.

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

Kampuskohtaiset ohjelmat löydät alta.

Joensuu

Kampusrysäys

Aika: 7.9.2023 klo 15.30-17.00
Paikka: Carelian takapiha (Yliopistokatu 4)

Ohjelma

klo 15.30 Tapahtuman avaus ja tervehdyssanat
klo 15.35 RytmiHäiriköt
n. klo 16.25 DJ Fykth
klo 16.00 Ilmoittautuminen kaupunkisuunnistukseen, lähtö 17.00
klo 16.45 Ilmoittautuminen kaupunkisuunnistukseen, lähtö 17.30
klo 17.00 Ensimmäinen lähtö kaupunkisuunnistukseen
klo 17.30 Toinen lähtö kaupunkisuunnistukseen
klo 21.00 Rastit sulkeutuvat
klo 21.00 Viralliset jatkot Las Palmas Kimmelissä
klo 22.00 Passien tulee olla palautettuna Las Palmas Kimmeliin (arvonta)
klo 22.30 Palkintojen julkaisu
klo 23.00 Mäkki

Kampusrysäyksen tapahtuma-alueella on luvassa mm. live-musiikkia, glittermeikkipiste sekä paikallisia urheilutoimijoita. Rysäyksessä pääset myös viihtymään erilaisten ulkoaktiviteettien parissa: luvassa on pihapelejä, pomppulinna sekä sumopainipuvut. Omat piknikeväät voi ottaa mukaan. Tapahtumassa on tarjolla ilmaista hattaraa. Tapahtuma-alueella on myös kuvausseinä, jossa voit käydä ottamassa kuvan suunnistusjoukkueestasi.

Valokuvakilpailun säännöt

Julkaise kuva Kampusrysäys-fiiliksistä Instagramissa (julkaisu tai tarina) illan aikana 7.9.2023 kello 15:30– 00:00. Tägää julkaisuun tai tarinaan ISYYn Instagram @isyyuef, käytä tunnistetta #kampusrysäys2023 ja merkitse kuvaan sijainti, jotta tunnistamme kumman kampuksen arvontaan osallistut. Huomaathan, että tilisi tulee olla julkinen, jotta näemme kuvasi profiilissasi. Voittajakuvat palkitaan UEF-tuotepalkinnoilla ja voittajakuvien julkaisijoihin ollaan yhteydessä perjantaina 8.9.2023. Instagram ei ole mukana kilpailun järjestämisessä.

Kaupunkisuunnistus

Kaupunkisuunnistus on leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa suunnistusjoukkueet kiertävät kaupungilla opiskelijajärjestöjen ja kerhojen järjestämillä rastipisteillä suorittaen erilaisia tehtäviä. Suunnistus pyörähtää käyntiin Carelian pihamaalta klo 17.00 alkaen. Fuksijoukkueet pääsevät suunnistukseen veloituksetta ja jatkaville opiskelijoille on tarjolla maksullisia lähtöjä rajoitetusti. Ilta huipentuu jatkobileisiin Kimmelissä!

Ilmoittautumisohjeet fuksiryhmille ja muille joukkueille löydät alta. 

Kannustamme kaikkia kaupunkisuunnistusryhmiä pukeutumaan valitsemanne teeman mukaisesti!

Ilmoittautuminen – uudet opiskelijat

Tuutori (tai joku fuksiryhmän opiskelijoista, jos tuutori ei lähde mukaan suunnistukseen) ilmoittaa fuksiryhmän Kide.appin kautta valitsemalla ryhmälle sopivan lähtöajan. Lähtöajat ovat klo 17 ja 17:30. Fuksijoukkueen maksimikoko on 10 henkilöä, jonka lisäksi tuutori voi olla mukana.

Ryhmien ilmoittautuminen uusille opiskelijoille alkaa perjantaina 1.9. kello 12:00 ja päättyy 7.9. kello 12:00. Tapahtumaan voi ilmoittautua myös ottamalla yhteyttä palvelusuunnittelija Niklas Leinoseen (Niklas Leinonen, vapaa-aika(at)isyy.fi) Kide.app -myynnin auettua.

Suosittelemme, että tuutori tai yksi henkilö joukkueesta käy hakemassa joukkueelleen suunnistuspaketin viikon 36 aikana (4.-7.9.) ISYYn toimistolta Haltia-rakennuksesta (2. kerros) toimiston aukioloaikojen puitteissa. Paketti sisältää suunnistuskartan, passin sekä jokaiselle joukkueen jäsenelle haalarimerkin ja rannekkeen jatkoille. 

Ilmoittautuminen – vanhat opiskelijat

Vanhat opiskelijat pääsevät mukaan suunnistukseen 30€ pääsymaksua vastaan (6 henkilöä). Hinta sisältää rastikartan, haalarimerkit ja rannekkeen jatkobileisiin kuudelle henkilölle. Vanhojen opiskelijoiden joukkueet lähtevät 17:30 lähdössä. Suunnistuspaketin voi noutaa Kampusrysäyksestä klo 17 alkaen.

Ilmoittautuminen alkaa Kide.appissa maanantaina 4.9. kello 12.00 ja päättyy torstaina 7.9. kello 12:00. Tapahtumaan voi ilmoittautua myös ISYYn toimistolla Kide.app -myynnin auettua. Huom! Yksi henkilö ilmoittaa koko joukkueen. Paikkoja on rajatusti!

Ilmoittautuminen Kide.appissa

Kide.app, avautuu uuteen välilehteen: Kaupunkisuunnistus Joensuu

Ohjeet suunnistusjoukkueille tapahtumapäivänä

Joukkueet voivat kuvauttaa itsensä kuvausseinällä Kampusrysäyksessä Carelialla ennen suunnistamaan lähtöä. Kaupunkisuunnistuksen voi aloittaa klo 17.

Karttaan on merkitty starttinumero, joka osoittaa, miltä rastilta joukkue aloittaa suunnistuksen. Esim. jos joukkueen starttinumero on 3, aloittaa joukkue suunnistuksen suorittamalla rastitehtävän 3. Joukkueen tulee kiertää vähintään 5 kpl rasteja starttinumeron osoittamassa numerojärjestyksessä, minkä jälkeen joukkue saa jatkaa suunnistamista vapaasti valitsemillaan rasteilla suorittaen mahdollisimman monta tehtävää.

Rastinpitäjät tekevät merkinnän suunnistuspassiin ryhmän käytyä heidän rastillaan. Käymällä vähintään kymmenen (5 pakollista starttinumeron järjestyksen mukaisesti ja 5 vapaavalintaista) rastia ja palauttamalla passin Las Palmas Kimmeliin klo 22 mennessä joukkue osallistuu arvontaan. Arvonnan voittaja ja palkinnot julkistetaan jatkoilla Las Palmas Kimmelissä klo 22.30.

Jatkot

Joensuun kaupunkisuunnistuksen jatkot järjestetään Las Palmas Kimmelissä klo 21 alkaen ja jatkot kuuluvat kaupunkisuunnistuksen hintaan. Varaudu narikkamaksuun. Klo 23 alkaen Kimmelissä suunnistuskansaa tanssittaa Hip-hop artisti Mäkki!

Joensuun tapahtuma Facebookissa

Facebook, avautuu uuteen välilehteen: Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus Joensuu 2023

Kuopio

Kampusrysäys

Aika: 7.9.2023 klo 15.30-17.00

Paikka: Studentian edusta (Yliopistonranta 15)

Ohjelma

klo 15.30 Tapahtuman avaus ja tervehdyssanat
klo 16.00 Kaupunkisuunnistuksen ilmoittautuminen Lukemalla (lähtö 17.00)
klo 16.20 UEF Kuopion ylioppilaskuoro esiintyy
klo 16.45 Kaupunkisuunnistuksen ilmoittautuminen Lukemalla (lähtö 17.30)
klo 17.00 Ensimmäinen lähtö kaupunkisuunnistukseen
klo 17.30 Toinen lähtö kaupunkisuunnistukseen
klo 22.00 Rastit sulkeutuvat ja viralliset jatkot Albatrossissa alkavat
klo 23.00 Passit tulee olla palautettuna telttaan Albatrossin edustalla
klo 23.30 Palkintojenjako Albatrossissa (paras joukkue ja pukukilpailun voittaja)
klo 00.00 Esiintyjä: Faija

Kampusrysäyksen tapahtuma-alueella on luvassa mm. live-musiikkia, glittermeikkipiste sekä paikallisia seuroja ja toimijoita esittelemässä toimintaansa. Rysäyksessä pääset myös viihtymään erilaisten rentojen ulkoaktiviteettien parissa: luvassa on esimerkiksi pihapelejä. Voit ottaa mukaasi vaikka omat piknikeväät tai tulla nauttimaan tapahtumassa tarjolla olevasta pienestä purtavasta, kuten hattarasta. Tapahtuma-alueella on myös kuvausseinä, jossa voit käydä ottamassa kuvan esimerkiksi suunnistusjoukkueesi tai työkavereiden kanssa. Kuopiossa Kampusrysäyksen yhteydessä järjestetään tänä vuonna myös Iloa tunnelissa -taidetapahtuma, josta löytyy lisätietoja alta. 

Kampusrysäyksen valokuvakilpailun säännöt

Julkaise kuva Kampusrysäys-fiiliksistä Instagramissa (julkaisu tai tarina) illan aikana 7.9.2023 kello 15:30– 00:00. Tägää julkaisuun tai tarinaan ISYYn Instagram @isyyuef, käytä tunnistetta #kampusrysäys2023 ja merkitse kuvaan sijainti, jotta tunnistamme kumman kampuksen arvontaan osallistut. Huomaathan, että tilisi tulee olla julkinen, jotta näemme kuvasi profiilissasi. Voittajakuvat palkitaan UEF-tuotepalkinnoilla ja voittajakuvien julkaisijoihin ollaan yhteydessä perjantaina 8.9.2023. Instagram ei ole mukana kilpailun järjestämisessä.

Iloa tunneliin -taidetempaus

Kampusrysäyspäivänä Kuopion kampuksella järjestetään myös ISYYn, UEF:n ja Kuopion kaupungin yhteinen Iloa tunneliin -taidetempaus, jossa opiskelijat pääsevät maalaamaan Neulaniementien ja Savilahdentien risteyksessä olevan alikulkutunnelin (Snellmanialta Tietoteknialle) taiteilija Veera Launosen suunnitelman mukaan. Iloa tunneliin -taidetempaus järjestetään 7.9.2023 kello 12-18 ja tapahtumaan ovat tervetulleita jättämään kädenjälkensä kaikki UEF:n opiskelijat. Lue lisää tapahtumasta tapahtumasivun kautta.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Iloa tunneliin -taidetempaus

Kaupunkisuunnistus

Kaupunkisuunnistus on leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa suunnistusjoukkueet kiertävät kaupungilla opiskelijajärjestöjen ja kerhojen järjestämillä rastipisteillä suorittaen erilaisia tehtäviä ja keräten suorituksistaan pisteitä. Suunnistus pyörähtää käyntiin Studentian edustalta klo 17 porrastetusti Kampusrysäyksen loppupuolella. Fuksijoukkueet pääsevät suunnistukseen veloituksetta ja jatkaville opiskelijoille on tarjolla maksullisia lähtöjä. Ilta huipentuu jatkobileisiin Albatrossissa klo 22 alkaen, kun rastit sulkeutuvat!

Kannustamme kaikkia suunnistusryhmiä pukeutumaan valitsemanne teeman sekä joukkuenimen mukaisesti, sillä Kaupunkisuunnistuksessa on pukukilpailu! Piste- ja pukukilpailun voittajajoukkueet julistetaan Albatrossin lavalla klo 23.30. Palkintojenjaon jälkeen lavalle nousee illan jatkoartisti Faija!

Ilmoittautumisohjeet fuksiryhmille ja muille joukkueille löydät alta.

Ilmoittautuminen - uudet opiskelijat

Tuutori (tai joku fuksiryhmän opiskelijoista, jos tuutori ei lähde mukaan suunnistukseen) ilmoittaa fuksiryhmänsä tapahtumaan Kide.appissä valitsemalla ryhmälle sopivan lähtöajan. Lähtöjä on porrastetusti kaksi: ensimmäinen klo 17 ja toinen klo 17.30. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä ja lisäksi tuutori voi olla suunnistuksessa mukana.

Ryhmien ilmoittautuminen uusille opiskelijoille alkaa perjantaina 1.9. kello 12.00 ja päättyy torstaina 7.9. kello 12.00. Kuopion tapahtumaan voi ilmoittautua Kide.app -ilmoittautumisen avauduttua myös laittamalla sähköpostia Remo Saaristolle (remo.saaristo(at)isyy.fi).

Jokainen joukkue saa suunnistuspassin, kartan, haalarimerkit ja jatkorannekkeet. Suosittelemme, että tuutori tai yksi henkilö joukkueesta käy hakemassa joukkueelleen suunnistuspaketin viikon 36 aikana (5.-7.9.) ISYYn toimistolta Lukemalta (Studentia, C-ovi) toimiston aukioloaikojen puitteissa. Suunnistustustarpeet on myös mahdollista hakea toimistolta Kampusrysäyksen aikana.

Huom! Aiemmasta tiedosta poiketen, suunnistuspakettien jako aloitetaan Kuopiossa tiistaina 5.9.2023 kello 10.00. Syynä tähän on odottamaton viivästys jatkorannekkeiden toimituksessa.

Ilmoittautuminen - vanhat opiskelijat

Vanhat opiskelijat pääsevät mukaan suunnistukseen 30€ pääsymaksua vastaan (6 henkilöä). Hinta sisältää rastikartan, sekä haalarimerkit ja rannekkeen jatkobileisiin kuudelle henkilölle. Vanhojen opiskelijoiden lähtö on klo 17.30.

Ilmoittautuminen vanhoille opiskelijoille aukeaa Kide.appissa perjantaina 1.9. kello 12.00 ja päättyy torstaina 7.9. kello 12.00. Ryhmän voi käydä ilmoittamassa tapahtumaan myös ISYYn toimistolla Kide.app -myynnin auettua. Huom! Yksi opiskelija ilmoittaa koko joukkueen.

Suosittelemme, että yksi joukkueen jäsen käy hakemassa joukkueelleen suunnistuspaketin viikon 36 aikana (5.-7.9.) ISYYn toimistolta Lukemalta (Studentia, C-ovi) toimiston aukioloaikojen puitteissa.

Huom! Aiemmasta tiedosta poiketen, suunnistuspakettien jako aloitetaan Kuopiossa tiistaina 5.9.2023 kello 10.00. Syynä tähän on odottamaton viivästys jatkorannekkeiden toimituksessa.

Ilmoita joukkue tapahtumaan

Kide.app, avautuu uuteen välilehteen: Kaupunkisuunnistus Kuopio

Ohjeet suunnistusjoukkueille tapahtumapäivänä

Jos tuutori tai joukkueen jäsen ei ole käynyt hakemassa suunnistustarpeita ISYYn toimistolta ennakkoon, onnistuu se myös tapahtumapäivänä 7.9. Kampusrysäyksen aikana. Klo 17 lähtöön voi ilmoittautua kello 16 alkaen ja kello 17.30 lähtöön 16.45 alkaen. Kaikki lähdöt tehdään Studentia-rakennuksen pihasta.

Suunnistuskartassa näkyy starttinumero, joka osoittaa, miltä rastilta joukkue aloittaa kiertämään rasteja. Esim. jos joukkue saa starttinumerokseen 3, joukkue aloittaa kiertämään rasteja rastinumerosta 3. Joukkueen tulee kiertää 3 kpl rasteja starttinumeron osoittamassa numerojärjestyksessä, minkä jälkeen joukkue saa käydä vapaasti valitsemillaan rasteilla suorittamassa lisää tehtäviä.

Rastit ovat auki klo 22 asti. Rastinpitäjät antavat joukkueiden suorituksista pisteitä 1:stä 5:een (5 eniten pisteitä) ja merkitsevät pistemäärän joukkueen suunnistuspassiin. Illan päätteeksi joukkueiden tulee laskea kerätyt pisteet yhteen ja merkitä loppusumma suunnistuspassiin. Palauttamalla passin Albatrossin porttien edustalla sijaitsevaan telttaan klo 22-23 aikana joukkue osallistuu pukukilpailuun sekä pistekilpailuun, jossa eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan jatkojen VIP-pöydällä kuohuvan ja naposteltavien kera - ikuista mainetta ja kunniaa unohtamatta! Palkintojenjako alkaa Albatrossin lavalla klo 23.30.

Jatkot

Kuopion Kaupunkisuunnistuksen jatkot järjestetään Kuopion matkailusatamassa sijaitsevassa Albatrossissa (Makasiininkatu 1) klo 22 alkaen ja jatkoille pääsee rannekkeilla, jotka kuuluvat Kaupunkisuunnistuksen suunnistuspakettiin. HUOM! Rajoitettu määrä jatkorannekkeita jaetaan Albatrossin porttien edustalla sijaitsevassa teltassa ilmaiseksi nopeimmille paikallaoleville ISYYn jäsenille klo 21 alkaen (jäsenyys tarkistetaan näyttämällä opiskelijakorttia). Narikkamaksu 3 € tulee maksaa erikseen, jos mukanasi on iso reppu tai kassi. Jatkoilla on voimassa opiskelijahintaisia juomatarjouksia, jotka saa opiskelijakorttia näyttämällä. Jatkojen artistina nähdään Faija, joka aloittaa keikkansa keskiyöllä.

Kuopion tapahtuma Facebookissa

Facebook, avautuu uuteen välilehteen: Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus Kuopio 2023

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus polkaisevat lukuvuoden käyntiin 7.9.2023 (julkaistu 15.8.2023)

Uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2023-2024 avajaiset