Ajankohtaista

Mielenterveysviikon yhteisötaidetempaus Joensuussa

08.04.2024 - 10.04.2024 |Joensuu

Itä-Suomen yliopiston (UEF) molemmilla kampuksilla, Joensuussa ja Kuopiossa, järjestetään opiskelijoiden mielenterveysviikolla kolmipäiväinen yhteisötaidetempaus, jossa opiskelijat pääsevät ottamaan yhdessä tauon opiskelupäivään ja antamaan aivoille ja mielelle luovan ja rauhoittavan tauon ja luomaan yhteisöllistä taidetta.

Joensuun kampuksella tempaus järjestetään Metrian aulassa maanantaista keskiviikkoon 8.-10.4.2024 kello 12–15. Tempauksen järjestävät Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (POKA).

Tule mukaan tekemään yhdessä käsillä ja ilmaisemaan mielipiteesi opiskelijoiden mielenterveyden tilanteesta! Tempauksessa on mahdollista kirjoittaa, värittää ja jatkaa yhteistä neulontaa.

Tempauksella haluamme muistuttaa opiskelijoiden mielenterveyden tärkeydestä, kannustaa hoitamaan mieltä ja vahvistaa opiskelijoiden välistä yhteisöllisyyttä. Tule käymään, tekemään käsillä ja testaamaan omaa taiteellisuutta. Tempauksessa on kahvitarjoilu.

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on Nyyti ry:n koordinoima ja sitä vietetään 8.-14.4.2024. Tänä vuonna kampanjaviikon teemana on yhdenvertaisuus ja erityisesti sosiaalinen saavutettavuus. Sosiaalisella saavutettavuudella tarkoitetaan hyväksyvää ja arvostavaa asennetta ihmisten moninaisuutta kohtaan. 

Kuopion kampuksella yhteisötaidetempaus järjestetään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) itäisen alueen Kuopion terveystyöryhmän hankerahalla yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) sekä Kulttuuripaja Luoteen kanssa.

Lue lisää: 

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijoiden mielenterveysviikon yhteisötaidetempaukset 8.-10.4.

Lisätietoja: 

Jasmin Tuomi, hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), jasmin.tuomi(at)isyy.fi, p. 044 576 8408