Ajankohtaista

26.03.2024

Opiskelijoiden mielenterveysviikon yhteisötaidetempaukset 8.-10.4.

Itä-Suomen yliopiston (UEF) molemmilla kampuksilla, Joensuussa ja Kuopiossa, järjestetään opiskelijoiden mielenterveysviikolla kolmipäiväinen yhteisötaidetempaus, jossa opiskelijat pääsevät ottamaan yhdessä tauon opiskelupäivään ja antamaan aivoille ja mielelle luovaa ja rauhoittavaa tekemistä ja luomaan yhteisöllistä taidetta.

Tempaukset järjestetään maanantaista keskiviikkoon 8.-10.4. Joensuussa Metrian aulassa kello 12-15  ja Kuopiossa Snellmanian ala-aulassa kello 11–15.30. Kuka tahansa kampuksella oleva opiskelija voi vapaasti kolmen päivän aikana osallistua mukaan juuri sen aikaa kuin itse haluaa. Paikalla on materiaalit ja vapaaehtoisia opiskelijoita tai ISYYläisiä avustamassa ja ohjaamassa osallistujia.

Tempaus pohjautuu YTHS:n Itäisen alueen Kuopion terveystyöryhmän hankkeeseen, jonka puitteissa Kuopion kampuksen tapahtuma järjestetään. Kuopion tapahtumaa on järjestämässä YTHS:n Kuopion terveystyöryhmän ohella UEF, ISYY ja Kulttuuripaja Luode. Joensuun tapahtuma on ISYYn ja POKAn järjestämä. 

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on Nyyti ry:n koordinoima ja sitä vietetään 8.-14.4.2024. Tänä vuonna kampanjaviikon teemana on yhdenvertaisuus ja erityisesti sosiaalinen saavutettavuus. Sosiaalisella saavutettavuudella tarkoitetaan hyväksyvää ja arvostavaa asennetta ihmisten moninaisuutta kohtaan. 

Tule paikalle osallistumaan yhteisötaideteoksen luomiseen ja irtaudu hetkeksi opintojen puurtamisesta. Alta löydät linkit kampuskohtaisille tapahtumasivuille.

YTHS Kuopio: Yhdenvertaista yhteisötaidetta kampuksilla -hanke

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) Itäisen alueen Kuopion terveystyöryhmän Yhdenvertaista yhteisötaidetta kampuksilla -hankkeen tarkoituksena on tuoda hyvinvointityöhön mukaan kulttuurihyvinvoinnin näkökulmaa. Tempauksen aikana opiskelijat pääsevät osallistumaan kampuksella yhteisötaideteoksen luomiseen. Taideteoksen teemana on yhdenvertaisuus. Tapahtuman aikana kampuksen aulatilasta löytyy tarvittavat materiaalit ja vapaaehtoiset opiskelijat ovat avustamassa ja ohjaamassa osallistujia.

Korkeakoulujen hyvinvointityössä on tähän mennessä korostettu suurimmalta osin tiedon lisäämistä ja liikuntateemaisia hankkeita. Kulttuurin ja taiteen hyvinvointiulottuvuus on alettu huomioida enenevissä määrin osana hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämistä. THL:n mukaan taidetoiminta on osallisuuden ja yhteisöllisyyden ytimessä ja osallisuuden kokemus on keskeinen hyvinvoinnin tekijä. Taide- ja kulttuurilähtöisten menetelmien avulla rikastetaan arkista kanssakäymistä, pyritään saamaan aistit ja mieli liikkeeseen sekä houkutellaan kokemuksia ja tunteita esiin.

Kampuskohtaiset tapahtumasivut

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mielenterveysviikon yhteisötaidetempaus Joensuussa

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mielenterveysviikon yhteisötaidetempaus Kuopiossa

Lisätietoa:

Joensuu: Jasmin Tuomi, hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), jasmin.tuomi(at)isyy.fi, p. 044 576 8408

Kuopio: Laura Appelqvist, hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), laura.appelqvist(at)isyy.fi, p. 044 576 8407