Ajankohtaista

29.08.2023

Kela: Kevään 2023 opintotukia voi palauttaa OmaKelassa 10.9. asti

Suorititko riittävästi opintopisteitä viime lukuvuoden aikana? Kela seuraa vuosittain korkeakouluopintojen edistymistä. Jos opiskelijalla ei ole riittävästi opintopisteitä, Kela lähettää hänelle selvityspyynnön lokakuun alussa. Jos opiskelija haluaa pienentää seurannassa huomioitavien tukikuukausien määrää, hän voi palauttaa kevätlukukauden opintotukea OmaKelassa 10.9.2023 asti.

Nyt on siis aika tarkistaa, onko kaikki opintosuoritukset kirjattu opintorekisteriin. Kela tarkastelee tämän syksyn edistymisen seurannassa edeltävän lukuvuoden (1.8.2022−31.7.2023) opintoja ja tarvittaessa koko opiskeluaikaa. Lukuvuotta tarkastellaan kokonaisuutena eli yksittäisten kuukausien opintoja ei seurata. 

Kela on uutisoinut aiheesta verkkosivuillaan Ajankohtaista-osiossa. Voit lukea aiheesta tarkemmin Kelan julkaiseman uutisen kautta (linkki alla).

Lue lisää:

Kela.fi, avautuu uuteen välilehteen: Korkeakouluopiskelija, suorititko riittävästi opintopisteitä? Tarkista opintosuorituksesi ja tarvittaessa palauta kevään opintotukea?