Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 13/2024

ti maalisk. 26 14:39:20 2024

Vko 13 / 26.3.-1.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 13/2024

Vko 13 / 26.3.-1.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Lempeää tiistaita, 

Tämän viikon uutiskirjeessä kuulet muun muassa pääsiäisen vaikutuksista toimistojen aukioloaikoihin, Savo-Karjala Excursion lipunmyynnistä sekä Opiskelijoiden mielenterveysviikon yhteisötaidetempauksesta.

Huomaathan, että kaverikahvilat ovat pääsiäislomasta johtuen tällä ja ensi viikolla tauolla ja palaavat taas tiistaina 9.4.!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimiston poikkeusaukiolot

Huomaathan pääsiäispyhien vaikutukset ISYYn toimistojen aukioloaikoihin. Toimistot ovat suljettu kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin, eli 28.3.-1.4.2024.

Pääsiäispyhiä edeltävät asioinnit kannattaa siis tehdä viimeistään keskiviikkona. Toimistot palvelevat tavallisesti heti tiistaista 2.4. alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4. 

Mitä saadaan kun yhdistetään itäsuomalainen opiskelijavappu ja maakuntamatkailu?!

No tietysti Savo-Karjalan suurin ja perinteikkäin bussiajelu, Savo-Karjala Excursio.

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta.

 

 
 
 

Tapahtumapäivänä excu-bussit kuljettavat vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoloissa.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa 4.4.2024 ja tarkemmat tiedot myyntiajoista löydät ISYYn verkkosivuilta. Nyt kannattaa olla ripeä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Mielenterveysviikon yhteisötaidetempaus 8.-10.4.

Nyyti ry:n koordinoimaa opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään 8.–14. huhtikuuta. Viikon aikana molemmilla Itä-Suomen yliopiston (UEF) kampuksilla järjestetään opiskelijoiden kolmipäiväinen yhteisötaidetempaus, jossa opiskelijat pääsevät ottamaan yhdessä tauon opiskelupäivään ja antamaan aivoille ja mielelle luovan ja rauhoittavan tauon ja luomaan yhteisöllistä taidetta.

Milloin? 
Joensuussa Metrian aulassa ma-ke 8.–10.4. kello 12–15.

 
 
 

Joensuun kampuksen tapahtuma on ISYYn järjestämä yhteistyössä Opiskelijakunta POKA:n kanssa. Joensuun tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Opiskelijat voivat vapaasti osallistua mukaan itselle sopivana päivänä juuri sen aikaa kuin itse haluavat. Paikalla on materiaalit ja vapaaehtoisia opiskelijoita avustamassa ja ohjaamassa osallistujia. Tule paikalle osallistumaan yhteisötaideteoksen luomiseen ja irtaudu hetkeksi opintojen puurtamisesta! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn ensimmäiseksi kunniajäseneksi Sirpa Risto

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on nimittänyt historiansa ensimmäisen kunniajäsenen. Sirpa Risto julistettiin kunniajäseneksi ISYYn vuosijuhlilla 15.3.2024. Kunniajäsenyys on ylioppilaskunnan korkein huomionosoitus. Kunniajäseneksi nimitetty Sirpa Risto on työskennellyt ylioppilaskunnan palveluksessa Kuopiossa jo yli 30 vuoden ajan.

– Kiitos opiskelijat ja ISYY. On ollut ilo seurata ja auttaa opiskelijoita monen vuosikymmenen ajan. Se energia mikä opiskelijoista löytyy on saanut minut jaksamaan tämän työn parissa. Opiskelijat ovat luomassa meidän kaikkien tulevaisuuttamme. Kiitän erityisen suuresta kunniasta, kommentoi ISYYn ensimmäinen kunniajäsen Sirpa Risto.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat ovat pääsiäistaolla ja jatkuvat 9.4.!

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään Kaverikahviloiden teemat:

  • 9.4. Musiikkiteema
  • 16.4. Lautapelejä ja holitonta beerpongia 
  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä.

 
 
 

 Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

UEF-opiskelija! Sinustako uusi UEF-lähettiläs tai UEF-sisällöntuottaja?

Jokaisesta tiedekunnasta valitaan kolme lähettilästä, eli yhteensä 12 opiskelijaa. Lähettiläiden lisäksi haussa on myös UEF-sisällöntuottajan pesti, johon kuuluu erityisesti hakija- ja opiskelijaviestinnän video- ja podcast-sisältöjen tuottaminen. Työt alkavat syyskuussa koulutusjakson jälkeen.

Lähettilästoimintaan kaivataan kaikenlaisia persoonia kattavasti yliopistomme eri aloilta – yleisesti eduksi ovat hyvä ja avoin asenne, itsenäinen ja aloitteellinen ote hommaan sekä oman toiminnan ohjauksen taidot.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, miten sinä voit?

Jos saat sähköpostiisi kutsun Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimukseen (KOTT), vastaathan! Autat kehittämään opiskelijoiden hyvinvointia ja palveluita.

Tutkimuksen toteuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Mukana ovat myös muun muassa YTHS, opetus- ja kulttuuriministeriö, Kela, SAMOK ry ja SYL ry. 

 
 
 

Tutkimuksella kerätään tietoa opiskelijoiden terveydestä, hyvinvoinnista, opiskelukyvystä ja terveyspalveluista. Vastaavaa tietoa eivät muut tutkimukset tarjoa. Kyselyn täyttäminen vie noin 20 minuuttia.

Tutkimuksen avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluita, mutta myös esimerkiksi liikuntapalveluita ja opiskelijaruokailua. 

Tutkimukseen kutsutaan 12 000 opiskelijaa yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Kutsun saavat on valittu satunnaisesti ympäri Suomen. Voit olla kaveripiiristäsi ainut, jolle tutkimuskutsu on tullut.
Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 60 kpl 50 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

 
 
     
 

 
 

 

JEIS Got Talent is back!

Joensuu's Exchange and International Students järjestää jo perinteeksi muodostuneenTalent Shown.

Haluatko päästä näyttämään huikeat taitosi live-yleisölle? Kiinnostaako esiintyminen rennossa ympäristössä?

JEIS Got Talent etsii osallistujia. Tapahtuma järjestetään 12.4 klo 19 eteenpäin E200 salissa. Olipa sitten oma taito/taiteen muoto esim. laulu,tanssi,komedia tai taikatemput, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!  Myöskin ryhmäesitys on mahdollinen.

 
 
 

Odotamme mielenkiinnolla tulevia esityksiä! Ilmoittautumislinkki on myös Instagramissa. P.S. Ilmoittautuminen yleisöön julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS: Lämpimästi tervetuloa? Hyvinvointia lisäävät yhteisöt opiskelijaelämässä -webinaari 11.4. klo 14

Ei ole tavatonta, että yhteisössä lain mukaiset saavutettavuusvaatimukset toteutuvat, mutta asenteet ja rakenteet estävät viihtymisen tai jopa yhdenvertaisuuden toteutumisen. Esimerkiksi vähemmistöasema, luokkatausta ja erilaiset terveydentilat voivat vaikuttaa siihen, kokeeko opiskelija olonsa tervetulleeksi sitseille, opiskelijaruokalaan tai luentosaliin. YTHS:n Lämpimästi tervetuloa? -webinaari nostaa esiin yhteisöllisyyden merkitystä ja kannustaa entistä saavutettavampaan opiskelukulttuuriin. 

Webinaarivieraana on psykologi ja mielenterveysvaikuttaja Julia Sangervo, joka avaa ajatuksiaan yhteisön potentiaalista edistää yksilön hyvinvointia tässä haastattelussa.

  ilmoittaudu  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma-ke 8.-10.4. Yhteisötaidetempaus Metrian aulassa klo 12-15
ti-ke 16.-17.4. ISYYn Järjestöpäivät Joensuussa klo 10-14
ma 29.4. ISYYn Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko