Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 15/2024

ti huhtik. 09 12:34:15 2024

Vko 15 / 9.-15.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 15/2024

Vko 15 / 9.-15.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Mukavaa tiistaita, 

Tarkkasilmäisimmät varmaankin huomasivat, että viime viikolla suomenkileiset uutiskirjeet eivät ilmestyneet. Tämän viikon uutiskirjeessä autamme teidät ajan tasalle siitä, mitä kaikkea ylioppilaskunnassa onkaan meneillään. 

Julkaisimme eilen ISYYn vappuaaton ohjelman ja lisäksi olemme koonneet listat kaikkien kampuksen opiskelijajärjestöjen vapputapahtumista. Muun muassa näistä kuulet tämän päivän uutiskirjeistä!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Vastaa ISYYn jäsenkyselyyn ja voita 50€ Pizzeria Roihuun!

Minkälaista palvelua olet saanut ylioppilaskunnasta? Tiedätkö mitä jäsenmaksullasi saat? Ovatko ISYYn vaikuttamismahdollisuudet sinulle tuttuja? Miten ISYY voisi parantaa tapahtumatarjontaa tai toimistopalveluita? Kerro meille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on käynnistänyt jäsenkyselyn, jonka avulla kartoitamme ylioppilaskuntamme tunnettuutta, palveluiden laatua sekä kehitysideoita toimintaamme.

 
 
 

Kyselyyn voi vastata 15.5.2024 asti ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan molemmilla kampuksilla neljä (4) 50€ arvoista ravintolalahjakorttia!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Suunnittele kalenterin kansi!

ISYYn lukuvuosikalenteri kulkee päivittäin monen UEFilaisen mukana kampuksella. Ensi syksynä sinun suunnittelema design voi koristaa sinun ja opiskelukavereidesi kalenterin kantta.

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Päästä luovuutesi lentoon ja voita 100 € lahjakortti S-Ryhmään. Kilpailuaikaa on 15.5.2024 saakka.

Kilpailun ohjeet ja kannen muotovaatimukset löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haetaan opiskelijaedustajaa

Hallinnon opiskelijan tehtävä on edustaa UEFilaisia opiskelijoita Itä-Suomen yliopiston hallinnossa. ISYYn lakisääteinen tehtävä on hakea opiskelijaedustajat annettuihin tehtäviin. 

Nyt on haussa yksi opiskelijaedustaja tai kaksi opiskelijaedustajaa kahteen tehtävään kielikeskuksen tehtäväntäytön arvostelulautakunnassa. Opiskelijaedustaja edustaa opiskelijoita, kun kielikeskukselle valitaan Suomen kielen kirjoitusosaamisen yliopisto-opettaja ja Suomi toisena kielenä yliopisto-opettaja. Voit hakea opiskelijaedustajaksi molempiin tai toiseen tehtävään.

 
 
 

Kokouksista maksetaan palkkio. UEF on juuri nostanut hallinnon opiskelijaedustajille maksettavia palkkioita aiemmasta 35 € palkkiosta / kokous nykyiseen 45 € palkkioon. Hakuaika päättyy aivan pian, jo huomenna ke 10.4. kello 12.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn vappuaaton tapahtumat on julkaistu!

Vappuaattona tapahtuu molemmilla kampuksilla. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) kokoaa opiskelijat yhteen yli oppiainerajojen juhlistamaan vuoden suurinta opiskelijajuhlaa.

Joensuun vappuaaton perinteet alkavat Alkukivien lakituksesta (Täky ry), jonka jälkeen ISYYn Vappukulkue kuljettaa opiskelijat kampukselta Ilosaareen opiskelijoiden vapputapahtumaan. Kulkueen aikana lakitamme Kanavatytön eli Torson. Ilosaaressa kuullaan ylioppilaskunnan vappupuhe, livemusiikkia ja nähdään ensi kertaa Joensuun teekkarikaste.

 

 
 
 

Lisäksi olemme koostaneet molemmille kampuksille omat Opiskelijavappu -tapahtumasivut, joille listaamme meille ilmoitettuja kampuksen opiskelijavapputapahtumia: Joensuun opiskelijavappu 2024.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn Vappuolympialaiset

ISYY järjestää vappuviikon alkajaisiksi Joensuun kampuksella vappuolympialaiset maanantaina 22.4. klo 16-18!

Tapahtuman tarkoitus on edistää kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden välistä ryhmäytymistä sekä lisätä yhteisöllisyyttä. Vappuolympialaisten ohjelmassa on sekajoukkueiden välistä kilpailua erilaisissa tarkkuutta, nopeutta ja ongelmanratkaisua vaativissa pihapeleissä.

Hauskanpidon ja verkostoitumisen lisäksi parhaat joukkueet palkitaan! Tapahtuma järjestetään englanniksi.

 
 
 

Tapahtuma on ilmainen kaikille ISYYn jäsenille. Ilmoittautuminen päättyy 18.4. klo 23:59. Toimi ripeästi, sillä paikkoja on rajoitetusti ja tätä vappuviikon aloitusta et halua missata!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajiston kokous to 11.4.

ISYYn edustajisto kokoustaa tämän viikon torstaina 11.4. kello 17 alkaen. Edustajisto käsittelee kokouksessa muun muassa vuoden 2023 tilinpäätöksen. Kokous järjestetään luokissa luokissa AU205 (Joensuu) ja SN201 (Snellmania). Olet tervetullut seuraamaan kokousta paikan päällä tai ISYYn YouTube-kanavan live-striimille. Kokouksen esityslistaan voi tutustua ISYYn verkkosivuilla.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijan etu -kahvit 17.4.

Tervetuloa mukaan ISYYn Opiskelijan etu -kahveille ke 17.4. kello 15.15-16.15, tila AU204.

Edunvalvontakahvit toimivat nyt uudella nimellä, Opiskelijan etu -kahvit. Nimensä mukaisesti kaikki jäsenet ovat tervetulleita keskustelemaan matalalla kynnyksellä opiskelijoiden etuihin ja edunvalvontaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ISYYn edunvalvontasektorin kanssa.

Nähdään kahveilla!

 
 
     
 
 

Kaverikahvilat jatkuvat 9.4.!

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään Kaverikahviloiden teemat:

  • 9.4. Musiikkiteema
  • 16.4. Lautapelejä ja holitonta beerpongia 
  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä.

 

 
 
 

 Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

#TärkeäOsaMinua -kampanja

YKA on mukana Akavan Mielen terveys #TärkeäOsaMinua -kampanjaa 20.3.–19.4.2024. Kampanjassa kutsumme opiskelijat ja vastavalmistuneet jakamaan ajatuksiaan tulevaisuudesta. Haluamme kysyä: mitkä asiat haastavat ja kuormittavat sinua opintojen, arjen tai työelämän keskellä?  

Tavoitteenamme on synnyttää keskustelua tulevaisuuteen liittyvistä epävarmuuksista: työelämän, opintojen, arjen ja talouden haasteet
 kuormittavat eivätkä aina näy päälle päin. Haasteet kohdistuvat erityisesti nuoriin ja vastavalmistuneisiin, jotka ovat työuriensa alussa.

 
 
 

Kampanjan aikana kerätyt vastaukset ja ratkaisuehdotukset toimitetaan tasavallan presidentille, valituille kansanedustajille ja ministereille syksyllä 2024. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

RIKU: Tule vapaaehtoiseksi

Rikosuhripäivystyksen tärkein voimavara ovat vapaaehtoistyöntekijät! Liity
huippuporukkaan ja hae Joensuussa järjestettävälle vapaaehtoisten peruskurssille!

Kurkkaa sivuiltamme, mitä vapaaehtoistoiminta on
konkreettisesti, kenelle se sopii ja miten vapaaehtoiseksi pääsee.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kysely: Oppimisanalytiikan käyttö- ja kehitystarpeet Moodlessa

Itä-Suomen yliopisto kartoittaa oppimisanalytiikkaratkaisujen käyttöä ja kehitystarpeita UEF eLearn Moodle-oppimisympäristössä. Vastaamalla tähän kyselyyn pääset vaikuttamaan siihen, miten oppimista ja oppimateriaaleja voidaan jatkossa kehittää oppimisanalytiikan työkalujen ja raporttien avulla.

Selvitämme, onko uudelle analytiikkaratkaisulle tarvetta ja millaisia ominaisuuksia ratkaisusta tulisi löytyä. Kysellyllä kartoitetaan myös käyttäjien tarvetta lisäopastukselle Moodlen raporttityökaluihin liittyen. Mikäli siis koet, että tämä aihe ei ole sinulle tuttu tai olisit kiinnostunut kuulemaan tarkemmin, kuinka voit hyödyntää näitä työkaluja oman työskentelysi tukena, niin tämä kysely on hyvä tapa tuoda näitä tarpeita esille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin ELÄMÄNTAITOKURSSI® -vertaisryhmä 22.4. - 31.5.

Kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Osallistuminen on maksutonta sekä anonyymiä. Kurssi toteutetaan Discord-alustalla. Lue lisää Elämäntaitokurssista ja ilmoittaudu mukaan 17.4. mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule mukaan Somerajattoman Somehaasteeseen!

Kyseessä on kerrankin terveyttä ja hyvinvointia tukeva somehaaste, jonka jälkeen sinulla on kattavasti tietoa somen koukuttavista tekijöistä ja keinoja oman ruutuajan hallintaan.

Somehaaste starttaa 29.4. ja päättyy 17.6. Kuuden viikon mittaisen Somehaasteen aikana pääset tarkastelemaan omaa suhdettasi sosiaaliseen mediaan sekä kokeilemaan keinoja rajoittaa sen käyttöä. Saat kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää tehtäviä, tietoa sekä käytännön keinoja somen käytön vähentämisen tueksi.

Sosped-säätiön Somerajaton tarjoaa tietoa ja tukea somen käytön hallintaan. Lisätietoa osoitteesta https://somerajaton.fi/tukea/somehaaste/.

  ilmoittaudu mukaan  
 
 
     
 
 

Digilomalle?

Katoaako aika pelaamiseen tai someen, vaikka tahtoisit tehdä muutakin? Tahtoisitko kokeilla parin päivän breikkiä digilaitteista?
 
Digiloma on nuorten aikuisten ohjattu leiri, jossa käsitellään omaa suhdetta digipelaamiseen ja somen käyttöön. Leiri järjestetään pääkaupunkiseudulla luonnon keskellä lomakohteessa. Loman sisällöstä vastaavat Somerajaton ja Digipelirajaton yhdessä vertaisohjaajien ja aktiviteettiohjaajien kanssa. Digiloma on suunnattu 18–29-vuotiaille.

  • Milloin: to-su 29.8.-1.9.2024
  • Missä: Backbyn kartano, Bodomintie 37, 02740 Espoo

Digilomaan sisältyvät majoitus (yhden hengen huoneissa), ohjelma ja ateriat. Leiri on osallistujille maksuton. Tuemme sovitusti tarvittaessa matkakuluissa. Järjestämme kuljetuksen Helsingistä Digilomalle.

Huom! Leirillä osallistuminen edellyttää omista älylaitteista erossa olemista. Tämä voi aiheuttaa myös hankalia tunnekokemuksia. Leirille osallistuminen edellyttää kykyä käsitellä em. kokemuksia.

Osallistujat (10 kpl) valitaan hakemusten perusteella. Hae mukaan 15.5. mennessä.

  hae mukaan  
 
 
     
 
 

Ruokaoivallus-kilpailu

Vielä ehtii osallistua Ruokaoivallus® 2024 Special Edition -kilpailuun, johon voivat osallistua kaikki opiskelijat ilman ikärajaa!

Kilpailutehtävässä etsitään ruokatuotetta kahdessa sarjassa:

  • Pala Saimaata – maukkain ruoka-annos
  • Pala Saimaata – paras herkutteluannos

Molempien sarjojen voittajat palkitaan 1000 eurolla. Palkkio on veronalaista tuloa. Lisäksi yhteistyöyritykset valitsevat yhteensä neljä kilpailutyötä yrityksen myyntiin vuoden 2024 aikana. Tänä vuonna mukana ovat Cafe Stella, Gastropub Eino, Ravintola DeXi sekä Ravintola Niinipuu. Kilpailuaika on 1.2.-30.4.2024. Tuttuun tapaan osallistua voi yksin tai parin kanssa. Osallistuminen tapahtuu uudistuneiden verkkosivujen kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Onko sinulla talenttia?

Tervetuloa JEIS Got Talent -kilpailuun perjantaina 12.4 kello 19 Educalle E200-luokkaan!
Got Talent on leikkimielinen talent show, jossa opiskelijat pääsevät esittelemään taitojaan yleisön eteen.

Ilmoittaudu Got Talent -kilpailuun ke 10.4 mennessä allaolevien lomakkeiden kautta. Jos haluat osallistua tapahtumaan vain yleisönä, muistathan täyttää yleisön ilmoittautumislomakkeen!

Esiintyjien ilmoittautumislomake

Yleisön ilmoittautumislomake

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS Lämpimästi tervetuloa?

Hyvinvointia lisäävät yhteisöt opiskelijaelämässä -webinaari 11.4. klo 14.

Ei ole tavatonta, että yhteisössä lain mukaiset saavutettavuusvaatimukset toteutuvat, mutta asenteet ja rakenteet estävät viihtymisen tai jopa yhdenvertaisuuden toteutumisen. Esimerkiksi vähemmistöasema, luokkatausta ja erilaiset terveydentilat voivat vaikuttaa siihen, kokeeko opiskelija olonsa tervetulleeksi sitseille, opiskelijaruokalaan tai luentosaliin. YTHS:n Lämpimästi tervetuloa? -webinaari nostaa esiin yhteisöllisyyden merkitystä ja kannustaa entistä saavutettavampaan opiskelukulttuuriin. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kasvatusyrittäjät huhtikuussa

Kampusjärjestö Kasvatusyrittäjät järjestää huhtikuussa jo toisen hybriditapahtuman! Tapahtumassa päästään kuulemaan hyvinvoinnin suoratoistopalvelu Feelhobbyn perustajajäsenen, Mirva Putron yrittäjyystarinaa!

Tapahtuman teema pyörii yrittäjän verkostojen ja verkostoitumisen ympärillä. FeelHobby -palvelu on loistava esimerkki yrityksestä, jossa kaikki (yrittäjä)osapuolet hyötyvät toiminnasta.

MISSÄ? Taitolan yläkerrassa tai etänä Teamsissa.
MILLOIN? Torstaina 11.4. klo 18.30-19.45
MITEN MUKAAN? Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Tapahtuma on maksuton.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ihmemaa-tanssiaiset

Teidät on lämpimästi kutsuttu Herttakuningattaren juhliin! 

Ruusun päivänä, Lauantaina 4.5.2024 klo 13–19, Kerhotalo Rupla, Joensuu

Tanssiaisten teema: Historialliset tanssit sekä Liisa ihmemaassa-tarinat vuodet 1860–1890.

Kaikki ovat tervetulleita saapumaan sellaisena kuin ovat ja tanssimaan tanssimisen ilosta! Voit pukeutua teeman mukaisesti tai muutoin parhaimpiisi. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma-ke 8.-10.4. Yhteisötaidetempaus Metrian aulassa klo 12-15
to 11.4. ISYYn edustajiston kokous klo 17, AU205 / SN201
ti-ke 16.-17.4. ISYYn Järjestöpäivät Joensuussa klo 10-14
ke 17.4. Opiskelijan etu -kahvit klo 15.15-16.15 AU204
ma 22.4. ISYYn Vappuolympialaiset
ma 29.4. ISYYn Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Haltialla

maanantaisin klo 15-20 MtG-kilta (15.1.-25.3. ja 8.4.-13.5.)
tiistaisin klo 16-18 JEIS - Joensuu's Exchange and International Students
tiistaisin klo 18-20 Luomio! -sanataidekerho (16.1.-28.5.)
keskiviikkoisin klo 16-20 JOOJAKU (17.1.-24.4. ja 8.5.-22.5.)
torstaisin klo 15-20 Joensuu Board Gamers (11.1.-30.5.)
perjantaisin klo 16-20 Joensuu Chess Club (19.1.-22.3. ja 5.4.-31.5.)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko