Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 11/2024

ti maalisk. 12 15:10:40 2024

Vko 11 / 12.-18.3.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 11/2024

Vko 11 / 12.-18.3.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista tiistaita, 

Uutiskirjeet olivat hiihtolomalla viime viikon ja tämän viikon uutiskirjeestä kuulet mm. ISYYn kannanotosta liittyen opintoetuuksien ympärillä tapahtuviin toimenpiteisiin valtioneuvostossa.

Tänään käynnistyy kaverikahvilat ja ensi viikolla järjestetään kevään ensimmäiset ISYYn Opiskelijan etu -etäkahvit, jonne on tervetulleita mukaan kaikki kampustemme opiskelijat!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Velkalaivaa ei käännetä siirtämällä taakkaa opiskelijoille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on huolestunut opintoetuuksien ympärillä tapahtuvista toimenpiteistä, joita valtioneuvosto on tehnyt viime kuukausien aikana.

Joulukuussa eduskunta hyväksyi esityksen useiden etuuksien indeksien jäädyttämisestä vuosiksi 2024–2027. Yksi jäädytetyistä eduista oli opintoraha. Lisäksi hallitus esittää aikuiskoulutustuen lakkautusta heinäkuun loppuun mennessä sekä tekee isoja leikkauksia asumistukeen, joka on monelle opiskelijalle asumisen kannalta välttämätön tuki.

 
 
 

– Opiskelu on opiskelijan päätyö. Opiskelijoiden paine tehdä palkkatöitä kurssien ohessa toimeentulon varmistamiseksi on kasvanut merkittävästi, eikä tämä ole kestävä linja, jota jatkaa, toteaa ISYYn hallituksen puheenjohtaja Mirka Nieminen

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijan etu -etäkahvit

ISYYn Opiskelijan etu -etäkahvit järjestetään torstaina 21.3. klo 15.15 alkaen nimensä mukaisesti etäyhteyksin ja mukaan ovat tervetulleita opiskelijat molemmilta kampuksilta!

Keitä iltapäiväkahvit ja tule vaihtamaan ajankohtaisia kuulumisia liittyen opiskelijoiden etuihin, edunvalvontaan tai muihin pohdituttaviin teemoihin yhdessä ISYYn hallituksen kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille matalalla kynnyksellä.

Kevään ensimmäisen Opiskelijan etu -kahvien teemana ovat kuulumisten vaihto, opintorahan uudistus sekä tulevien kahvittelujen suunnittelu yhdessä! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hae ISYYn kansainväliseen tiimiin!

Haluaisitko edistää yhdenvertaisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Haluaisitko osallistua kansainvälisten opiskelijoiden tulevaisuuden työelämämahdollisuuksien tukemiseen sekä kehittää paikallisten opiskelijoiden kotikansainvälistymistä? Haluaisitko tuoda esille kansainvälistä näkökulmaa ISYYn hallitukselle?

Jos tämä vastaa visiotasi ylioppilaskunnan, yliopiston ja kampuskaupunkien tulevaisuuden suunnasta, tämä tiimi on sinua varten!

 
 
 

Tiimi kokoontuu keskustelemaan yhdessä kansainvälisten opiskelijoiden kannalta tärkeistä asioista, joita voidaan viedä eteenpäin ISYYn hallitukselle. Kokouksissa käsiteltyjä tärkeitä teemoja ja ulostuloja voidaan välittää ISYYlle ja kansainvälinen sektori voi ottaa ne esityslistalleen. Haku päättyy sunnuntaina 24.3.2024. . Aiempi kokemus ylioppilaskunnan luottamustehtävistä ei ole välttämätöntä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki ISYYn kuntanauha vuosijuhlille!

Onko edessä ISYYn tai vaikkapa ainejärjestön vuosijuhlat? ISYYn jäsenenä olet oikeutettu kantamaan ylioppilaskuntamme kuntanauhaa. Kuntanauhaa myydään ISYYn toimistoilla jäsenistölle 4€/metri. 

Kuntanauhaa kannetaan nauhana oikean olkapään yli vasemmalle lantiolle tai ruusukkeena vasemmassa miehustassa. Kuntanauhan ei ole arvokasta koskettaa paljasta ihoa. Alla olevan linkin kautta löydät lisää tietoa ja ohjeen ruusukkeen taitteluun. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat alkavat tänään!

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Maaliskuun Kaverikahviloiden teemat:

  • 12.3. Kaverikahvilan kevätlukukauden avajaiset ja ohjelman suunnittelu
  • 19.3. Pääsiäisteemainen iltapäivä 

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä. 

 
 
 

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kehitämme palveluitamme: Vastaa ja vaikuta! 

Kehitämme palveluitamme ja kaipaamme mielipiteitäsi. Kysely on suunnattu kaikille SYKETTÄ -liikuntapalveluja käyttäville ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille sekä henkilöstön jäsenille. Tavoitteena on asiakaskokemuksien kerääminen ja palvelun kokonaislaatuinen parantaminen.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2 kpl lukuvuoden 2024-2025 SYKETTÄ ryhmäliikuntatarraa (69 € /lukuvuosi (sis. alv. 10%).

Kyselyyn vastaaminen ei edellytä arvontaan osallistumista. Kyselytulokset käytetään SYKETTÄ palveluiden kehittämiseen, mitä koordinoi Design Center Savonia. 

  vastaa kylelyyn  
 
 
     
 

 
 

YTHS-maksun eräpäivä 15.3.

Muistathan maksaa YTHS-maksun 15.3. mennessä, mikäli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi 31.1. mennessä. Vuonna 2024 maksu on 36,80€ lukukaudessa. Voit maksaa maksun OmaKelassa.

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kerro kokemuksistasi ja voita palkintoja!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Mieli liikkeelle -hanke järjestää kyselyn korkeakouluopiskelijoille. Vastaa kyselyyn yhteisöllisyyden edistämisestä oppilaitoksessasi ja tuo äänesi kuuluviin!

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi 3 kk jäsenyyttä Yogaian verkkopalveluun sekä neljä kpl Finnkinon leffalippuja. Kaikki kyselyyn vastanneet pääsevät lisäksi kokeilemaan Yogaiaa tarjoushintaan. Käy siis vastaamassa ja lunasta itsellesi hyvää oloa kevääseen!

Vastaa kyselyyn Webropolissa 1.4.2024 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi Apua yksinäisyyteen -verkkotyökalu on avattu!

Verkkotyökalu on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu maksuton, anonyymi ja valtakunnallisesti saavutettava matalan kynnyksen verkkoalusta, josta löytyy erityisesti:

  • vertaistukea eli opiskelijoiden vinkkejä ja kokemuksia yksinäisyydestä
  • videoita
  • äänisisältöjä
  • harjoituksia
  • tietoa ja tukea yksinäisyyteen
  • tietoa mistä saada apua yksinäisyyden kokemuksiin
 

 
 
 

Työkaluun on helppo tutustua juuri silloin kuin itsestä tuntuu sopivalta! Verkkotyökalu löytyy osoitteesta apuayksinäisyyteen.fi 

Työkalun on tuottanut Nyyti ry:n ja HelsinkiMission yhteinen Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke (2022-2024) yhteistyössä opiskelijoiden kanssa. Hanke tarjoaa myös vertaisryhmiä ja kahdenkeskistä keskustelutukea yksinäisyyttä kokeville opiskelijoille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS-päivän webinaari: Reseptejä parempaan uneen

Reseptejä parempaan uneen – YTHS-päivän webinaarissa 21.3.2024 klo 14–15 unilääkäri vastaa opiskelijoiden kysymyksiin.

Hyvästä unesta puhuminen on unilääkäri Henri Tuomilehdon mukaan tärkeämpää kuin koskaan. Kuormitus työ- ja opiskeluelämässä on kasvanut, ja tästä syystä myös palautumisen merkitys on tullut entistä suuremmaksi.

”Kognitiivinen työ on paljon kuormittavampaa kuin fyysinen työ. Usein kuormitus jatkuu myös vapaa-ajalle”, sanoo Tuomilehto.

Kuormituksen ja palautumisen välille tarvitaan tasapainoa. Jos unen ja palautumisen määrä jää jatkuvasti liian vähäiseksi, on vaarana uupuminen. Hyvä uutinen on, että me kaikki pystymme kehittämään nukkumistamme paremmaksi.

”Joskus ihmiset voivat tarvita apua. Huonoon nukkumiseen ei pidä tyytyä. Hankalatkin tilanteet ovat korjattavissa”, rohkaisee Tuomilehto, joka on luonut maailman ensimmäisen tieteelliseen näyttöön perustuvan systemaattisen univalmennuksen.

Mitä haluat kysyä unilääkäriltä?
Unesta puhutaan lisää tämänvuotisessa YTHS-päivän webinaarissa. Reseptejä parempaan uneen -webinaari 21.3.2024 klo 14–15 nojaa kokonaan opiskelijoiden sekä korkeakoulujen ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisten lähettämiin kysymyksiin unesta. Unilääkäri Henri Tuomilehto on luvannut valmistaa vastauksia näihin kysymyksiin.

Webinaari on suomenkielinen, ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumiselle ei ole takarajaa, mutta mahdolliset kysymykset tulisi lähettää 15.3.2024 mennessä. Kuulolle saa tietenkin aina tulla, vaikkei olisi lähettänyt omaa kysymystään.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kuopion kriisikeskus: Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa

Opiskelijaelämään saattaa liittyä usein suuria odotuksia ja toiveita: uudet kaverit ja yhteiset illanvietot. On kuitenkin normaalia ja yleistä, että porukassakin mielen voi vallata ulkopuolisuuden tunne. Kelpaanko muille tällaisena kuin olen ja millaisia mielipiteitä minusta muodostetaan?

 
 
 

Voimme joskus kokea paineita siitä, että jännitämme sosiaalisia tilanteita, minkä seurauksena keskusteluun osallistuminen voi tuntua vaikealle. Yksinäisyys voi alkaa nakertaa itseluottamusta omiin vuorovaikutustaitoihin ja sosiaalisista tilanteista vetäytyminen alkaakin vaikuttaa turvallisemmalle vaihtoehdolle.

Olisitko sinä halukas tarkastelemaan, millaisia ajatuksia ja tunteita sinun yksinäisyyden kokemuksesi takana on? Yksinäisyystyössä tarjoamme sinulle mahdollisuuden pysähtyä ja tarkastella omaa yksinäisyyden kokemustasi; miten yksinäisyys liittyy elämäntilanteeseesi, minkälaisena näet itsesi ja minkälaisia ihmissuhteita kohti haluaisit kulkea?

Tarjoamme maksutonta keskustelutukea täysi-ikäisille pohjoissavolaisille.
Ota rohkeasti yhteyttä, niin tuumataan yhdessä, voisiko Yksinäisyystyö sopia sinun tilanteeseesi.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

UEF: Kestävyyspäivät Kuopiossa 12.-14.3.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Kestävyyspäivät sekä Kuopion että Joensuun kampuksella
tarjoavat mahdollisuuden tutustua UEF:n eri oppiaineiden ja tieteenalojen
kestävyysosaamiseen.

Kestävyyspäivät järjestetään Kuopiossa 12.-14.3.2024 ja Joensuussa 19.-21.3.2024.
Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua alla olevan sivun kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kulti x Retikka: Poikkitieteelliset Sober Suomituristisitsit

Alkoholittomat Sober sitsit tekevät paluun viime vuoden villin vastaanoton jälkeen! Varaa siis talven odotetuin matkasi näille poikkitieteellisille päihteettömille sitseille, ja tule nauttimaan kansainvälisistä ruoista, maistuvista Nokian Panimon moctaileista ja mahtavasta seurasta. Tapahtuma järjestetään Lukemalla 21.3. klo 18, lipun hinta 10€ (sis ruoka, 3x juoma, 2x alkoholiton shotti ja haalarimerkki).

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ti-to 12.-14.3. UEF:n Kestävyyspäivät Kuopiossa
pe 15.3. ISYYn 14. vuosijuhlat
to 21.3. ISYYn Opiskelijan etu -etäkahvit
ke 17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Kuopiossa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ti 12.3. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
su 17.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 18.3. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 24.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko