Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 12/2024

ti maalisk. 19 12:42:55 2024

Vko 11 / 19.-25.3.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 12/2024

Vko 12 / 19.-25.3.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Aurinkoista tiistaita, 

Tiistai tarkoittaa uutiskirjeiden lisäksi tänään myös kaverikahviloita! Tänään kahvilan teemana on pääsiäinen. Nähdään Lukemalla kello 15-17!

Tämän viikon uutiskirjeestä kuulet muun muassa ISYYn Kuopion Sober Discosta, vuosijuhlilla myönnetyistä huomionosoituksista, järjestö-päivistä ja muistutamme myös tällä viikolla päättyvästä Velj'mies ja Siskotyttö -nimikilpailusta!

Lukuiloa!

Psst. Tiedotamme torstaina kanavissamme Savo-Karjala Excursion lipunmyynnistä! Stay tuned!

 

 
 
     
 

 
 

Kuopion toimisto on suljettu to 21.3. ja ma 25.3.

ISYYn Kuopion toimisto on suljettu tämän viikon torstaina ja ensi viikon maanantaina, eli 21. ja 25. maaliskuuta, henkilöstövajeen vuoksi. Mikäli sinun tarvitsee lähipäivinä asioida toimistolla, kannattaa se hoitaa alkuviikon aikana! Mikäli asiointi onnistuu etänä, voit olla yhteyksissä myös Joensuun toimistoon.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Sober Disco tulee taas!!

ISYY järjestää kuopion korkeakouluopiskelijoille Sober Discon eli alkoholittomat iltabileet Bar Laskussa tiistaina 9.4. klo 18-00!

Tämän vuosikymmenen aikana alkoholittomista bileistä on tullut yhä suositumpia. Sober Discossa pääset nauttimaan tanssimisesta, karaokesta ja ystävistä, sekä pitämään hauskaa ilman alkoholia. Illan aikana suun kostuttavat mm. holittomat mocktailit.

Lipunmyynti alkaa Kide.appissa 26.3. klo 10:00. Lipun hinta on 5€ (+ 0,5€ palvelumaksu), joka sisältää haalarimerkin. Toimi nopeasti, sillä lippuja on rajoitetusti ja näitä bileitä et halua missata! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vuosijuhlilla palkittiin ylioppilaskuntatoimijoita

ISYYn 14. vuosijuhlat pidettiin Joensuussa viime perjantaina 15. maaliskuuta 2024. Vuosijuhlissa on tapana myöntää ISYYn merkkiohjesäännön mukaisia huomionosoituksia ansioituneille toimijoille. 

Tänä vuonna myönnettiin yhteensä kolme kunniamerkkiä, kolme kultaista ansiomerkkiä, kolme hopeista ansiomerkkiä sekä kuusi kuntamerkkiä. Lisäksi ylioppilaskunnan kunniakirjoja myönnettiin tänä vuonna 14 kappaletta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Järjestöpäivät kampuksilla 16.-17. huhtikuuta

ISYY järjestää kevään 2024 järjestöpäivät tiistaina ja keskiviikkona 16.-17.4.2024 Joensuun kampuksella ja keskiviikkona 17.4.2024 Kuopion kampuksella. Tapahtuma järjestetään Kuopiossa Snellmanian aulassa kello 10-14.

Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin ilmainen tapahtuma.

 
 
 

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi! Oletko tulossa esittelemään järjestön tai kerhon toimintaa? Klikkaa alla olevaa linkkiä ja ilmoittaudu mukaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdota uutta nimitystä ja voita liput Savo-Karjala Excursiolle

ISYYn järjestämä nimikilpailu Kuopion Velj'mies ja Siskotyttö -vappuperinteen uusiksi nimityksiksi on auki vielä tämän viikon. Jätä ehdotuksesi viimeistään sunnuntaina 24.3. ja voit voittaa liput ISYYn Savo-Karjala Excursiolle!

Haluamme ylioppilaskunnassa, että toimintamme on kaikille avointa ja yhdenvertaista, mistä syystä perinnettä halutaan päivittää. Vappuperinne nykyisellään tekee moninaisuuden huomioimisen mahdottomaksi. Osallistu mukaan tekemään toiminnastamme yhdenvertaisempaa! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haku ISYYn KV-tiimiin päättyy sunnuntaina

Haluaisitko edistää yhdenvertaisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Haluaisitko osallistua kansainvälisten opiskelijoiden tulevaisuuden työelämämahdollisuuksien tukemiseen sekä kehittää paikallisten opiskelijoiden kotikansainvälistymistä? Haluaisitko tuoda esille kansainvälistä näkökulmaa ISYYn hallitukselle?

Haku ISYYn kansainväliseen tiimiin päättyy tämän viikon sunnuntaina 24. maaliskuuta! Klikkaa alla olevaa linkkia ja lue, mitä tiimillä olisi tarjottavaa sinulle! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijan etu -etäkahvit

ISYYn Opiskelijan etu -etäkahvit järjestetään torstaina 21.3. klo 15.15 alkaen nimensä mukaisesti etäyhteyksin ja mukaan ovat tervetulleita opiskelijat molemmilta kampuksilta!

Keitä iltapäiväkahvit ja tule vaihtamaan ajankohtaisia kuulumisia liittyen opiskelijoiden etuihin, edunvalvontaan tai muihin pohdituttaviin teemoihin yhdessä ISYYn hallituksen kanssa. Tapahtuma on avoin kaikille ISYYn jäsenille matalalla kynnyksellä.

Kevään ensimmäisen Opiskelijan etu -kahvien teemana ovat kuulumisten vaihto, opintorahan uudistus sekä tulevien kahvittelujen suunnittelu yhdessä! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilat tänään klo 15!

Kaverikahvilat kokoontuvat tänään molemmilla kampuksilla ennen pääsiäislomalle jäämistä! Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Tulevien Kaverikahviloiden teemat:

  • 19.3. Pääsiäisteemainen iltapäivä 
  • 9.4. Musiikkiteema
  • 16.4. Lautapelejä ja holitonta beerpongia 

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin sekä välipalan merkeissä.

 
 
 

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ 10v. maaliskuun juhlatapahtuma

SYKETTÄ 10v. maaliskuun juhlatapahtuma on jumppamaraton, joka järjestetään lauantaina 23.3. Kunnonsalilla klo 9.30 - 16.00. Voit osallistua yhteen tai useampaan jumppaan. Kaikkiin jumppiin on omat ilmoittautumiset liikuntakalenterissa.

  • klo 09:30 Lihaskunto
  • klo 10:30 Huolto 30'
  • klo 12:05 Fascia fitness training (in english)
  • klo 13:05 Naurujooga
  • klo 14:05 Toiminnallinen treeni
  • klo 15:05 HipHop
  liikuntakalenteri  
 

 
 
     
 
 

Lajikokeilu: Escrima Concepts

Tiistaina 19.3. Escrima Concepts klo 18-20 Snellmanian peiliaulassa. Tervetuloa kokeilemaan Escrima Concepts -lajia!

Escrima on alunperin Filippiiniläinen kamppailulaji. Sen erona moniin muihin kamppailulajeihin on, että harjoittelussa käytetään alusta alkaen aseita (rottinkinen keppi). Aseiden käyttö aseettoman kamppailun rinnalla kehittää nopeasti ketteryyttä, koordinaatiota ja refleksejä.

Escrima Concepts on suoraviivainen, tehokas ja nopeasti omaksuttava kamppailu -ja itsepuolustuslaji. Se rakentuu samojen konseptien ympärille niin aseellisena kuin aseettomana.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kehitämme palveluitamme: Vastaa ja vaikuta! 

Kehitämme palveluitamme ja kaipaamme mielipiteitäsi. Kysely on suunnattu kaikille SYKETTÄ -liikuntapalveluja käyttäville ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille sekä henkilöstön jäsenille. Tavoitteena on asiakaskokemuksien kerääminen ja palvelun kokonaislaatuinen parantaminen.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2 kpl lukuvuoden 2024-2025 SYKETTÄ ryhmäliikuntatarraa (69 € /lukuvuosi (sis. alv. 10%).

Kyselyyn vastaaminen ei edellytä arvontaan osallistumista. Kyselytulokset käytetään SYKETTÄ palveluiden kehittämiseen, mitä koordinoi Design Center Savonia. 

  vastaa kylelyyn  
 
 
     
 
 

Huhtikuussa alkavat kurssit

Ensinuolet-Jousiammuntakurssi 8.4.–25.4.2024

  • Kurssipäivät ovat viikoilla 15, 16 ja 17 maanantaisin ja torstaisin klo 18–20.
  • Kurssi järjestetään Kotkankallion väestönsuojan luolastossa (Niiralankatu 32).
  • Kurssin hinta on 100 €. Ilmoittautuminen ja lisätiedot SuomiSportissa, ilmoittautumisohjeet löytyvät Pujon Jousen internetsivujen Tapahtumat-sivulta

Aloittelijan ilmajooga henkilöstölle (11.4. – 2.5.)

  • Torstaisin klo 16.15 -17.15 11.4.–2.5. Pole Centerillä
  • Kurssimaksu on 45€/hlö. Ilmoittaudu täällä

Juoksukoulu 29.4.–20.5.

  • On aika virittäytyä kevään kuntoon ja kaivaa juoksukengät esiin! Tänä vuonna juoksukoulu starttaa aloitusluennon parissa 25.4. ja jatkuu neljänä maanantaina toukokuun aikana.
 
 
     
 

 
 

UEF: Kutsu työpajaan - oppimisanalytiikkaa opiskelijoille

Hei Opiskelija, haluaisimme kuulla kokemuksistasi Moodlessa!

Kutsumme sinut osallistumaan työpajaan, jossa kartoitamme opiskelijoiden haasteita ja tarpeita UEF eLearn Moodle-oppimisympäristöön liittyen.  Etsimme 5–10 vapaaehtoista opiskelijaa osallistumaan noin 2,5 tunnin mittaiseen Teams-työpajaan, jossa avaamme oppimisanalytiikan käsitettä ja keskustelemme digitaalisiin oppimisympäristöihin, ja etenkin UEF eLearniin liittyvistä haasteista, tarpeista ja toiveista opiskelijan näkökulmasta.

Kartoituksen taustalla on Itä-Suomen yliopiston aloittama selvitystyö oppimisanalytiikan ratkaisuista ja siitä, olisiko näillä ratkaisuilla ja työkaluilla mahdollista helpottaa opiskelijoiden kohtaamia oppimisen haasteita. Lue tarkempi kuvaus työpajasta täältä: Lisätietoa oppimisanalytiikasta ja työpajasta

Kiinnostuitko? Äänestä sinulle sopivaa ajankohtaa ja ilmoittaudu 26.3. mennessä mukaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Teams-kutsu lähetetään osallistujille sähköpostilla, kun sopiva ajankohta on selvinnyt. Osallistujat saavat kiitokseksi lounaslipukkeen, jonka voi käyttää Compass Groupin opiskelijaravintoloissa.

Lisätietoja voi kysyä yliopiston IT-asiantuntija Anna Raappanalta sekä suunnittelija Hanna Koistiselta (etunimi.sukunimi@uef.fi). 

  ilmoittaudu  
 
 
     
 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha 

Apuraha on suuruudeltaan 300 euroa kuukaudessa ja se myönnetään lukuvuoden ajalle (1.9.-31.5., yhteensä 9 kk). Apurahoja jaetaan lukuvuodelle 2024-2025 yhteensä 25 opiskelijalle ensimmäisen ylemmän korkeakoulututkinnon tai sellaisen alemman tutkinnon suorittamiseen, jonka suorittaneella ei ole oikeutta suorittaa ylempää korkeakoulututkintoa. Apuraha on tarkoitettu mahdollistamaan kokopäiväinen opiskelu, jotta apurahan saajan ei tarvitsisi käydä ansiotyössä apurahakauden aikana. Lahjoittajan tahdon mukaisesti apurahan saaneen opiskelijan toivotaan valmistumisen jälkeen muistavan rahastoa lahjoituksen muodossa, jotta rahaston jatko tulevaisuudessakin on turvattu.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS-päivän webinaari: Reseptejä parempaan uneen

Reseptejä parempaan uneen – YTHS-päivän webinaarissa 21.3.2024 klo 14–15 unilääkäri vastaa opiskelijoiden kysymyksiin.

Hyvästä unesta puhuminen on unilääkäri Henri Tuomilehdon mukaan tärkeämpää kuin koskaan. Kuormitus työ- ja opiskeluelämässä on kasvanut, ja tästä syystä myös palautumisen merkitys on tullut entistä suuremmaksi.

Webinaari on suomenkielinen, ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

AmKo-Sinfonia etsii soittajia

Oletko harrastanut pitkään jotakin orkesteri-instrumenttia? Tule mukaan soittamaan sinfoniaorkesteriin!

AmKo-sinfoniaorkesteri on Kuopion konservatorion ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteisorkesteri, joka harjoittelee Kuopion Musiikkikeskuksella pääasiassa keskiviikkoisin klo 16.00–18.30. Seuraava periodi alkaa 13.3.2024, mutta mukaan voi tulla myös myöhemmin. Syksyn konsertit toteutetaan yhteistyössä Joensuun konservatorion kanssa. Orkesterin riveihin kaivataan etenkin jousisoittajia.

Lisätiedot ja yhteydenotot: lotta.harju@kuopionkonservatorio.fi, p. 0405379272

 
 
     
 

 
 

Kamrats: Wine&Paint

Kamratsin supersuosittu maalausilta tulee taas! Nyt on mahdollisuus päästä nauttimaan taiteellisesta vapaudesta viinin ja naposteltavan kera vieläpä halpaan hintaan! Voit päästää luovuuden valloilleen ja ottaa etäisyyttä arkeen ja opiskeluun. Wine & Paint järjestetään lukemalla 25.3. klo 18 alkaen ja maalailuja voi jatkaa aina klo 21 asti.

Tarkoituksena on kaikessa yksinkertaisuudessaan maalata ja nauttia halutessaan viiniä. Paikalla on opastusta ja apua maalaamiseen, eli ei tarvitse osata mitään ennestään. Lisäksi ohjaajamme järjestävät pieniä lyhyitä työpajoja erilaisten tekniikoiden käyttöön, joihin voi osallistua illan aikana.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

to 21.3. ISYYn Opiskelijan etu -etäkahvit
ke 17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Kuopiossa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

su 24.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 25.3. klo 17 alkaen Kamrats Wine and Paint (huom! liput Kide.appista)
ke 27.3. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 31.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 1.4. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
ti 2.4. klo 17 alkaen Kamrats, käsityöilta (vapaa pääsy)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko