Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 13/2024

ti maalisk. 26 14:39:05 2024

Vko 13 / 26.3.-1.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 13/2024

Vko 13 / 26.3.-1.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Lempeää tiistaita, 

Tänään starttasi Kuopion Sober Discon lipunmyynti, eikun kipin kapin Kide.appiin lippukaupoille! 

Tämän päivän uutiskirjeessä kuulet lisäksi mm. pääsiäisen vaikutuksista toimistojen aukioloaikoihin, Savo-Karjala Excursion lipunmyynnistä sekä Opiskelijoiden mielenterveysviikon yhteisötaidetempauksesta!

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Toimiston poikkeusaukiolot

ISYYn Kuopion toimisto on suljettu tänään tiistaina 26.3. henkilöstövajeen vuoksi. Palvelemme normaalisti keskiviikkona 27.3. 

Huomaathan myös pääsiäispyhien vaikutukset ISYYn toimistojen aukioloaikoihin. Toimistot ovat suljettu kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin, eli 28.3.-1.4.2024.

Pääsiäispyhiä edeltävät asioinnit kannattaa siis tehdä viimeistään keskiviikkona. Toimistot palvelevat tavallisesti heti tiistaista 2.4. alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki liput Sober Discoon nyt!

ISYY järjestää kuopiolaisille korkeakoulu-opiskelijoille Sober Discon eli alkoholittomat iltabileet Bar Laskussa tiistaina 9.4. klo 18-00!

Tämän vuosikymmenen aikana alkoholittomista bileistä on tullut yhä suositumpia. Sober Discossa pääset nauttimaan tanssimisesta, karaokesta ja ystävistä, sekä pitämään hauskaa ilman alkoholia. Illan aikana suun kostuttavat mm. holittomat mocktailit.

Lipunmyynti käy jo kuumana Kide.appissa. Lipun hinta on 5€ (+ 0,5€ palvelumaksu), joka sisältää haalarimerkin. Toimi nopeasti, sillä lippuja on rajoitetusti ja näitä bileitä et halua missata!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Savo-Karjala Excursion lipunmyynti alkaa 4.4.

Mitä saadaan kun yhdistetään itäsuomalainen opiskelijavappu ja maakuntamatkailu?!

No tietysti Savo-Karjalan suurin ja perinteikkäin bussiajelu, Savo-Karjala Excursio.

Savo-Karjala Excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappu-perinteistä, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 saakka. Savo-Karjala Excursio järjestetään molemmilla kampuksilla joka vuosi 29. huhtikuuta viikonpäivästä riippumatta.

 
 
 

Tapahtumapäivänä excu-bussit kuljettavat vappuisaa opiskelijajoukkoa pitkin salaista reittiä Savo-Karjalassa ja sen anniskeluravintoloissa.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa 4.4.2024 ja tarkemmat tiedot myyntiajoista löydät ISYYn verkkosivuilta. Nyt kannattaa olla ripeä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mielenterveysviikon yhteisötaidetempaus 8.-10.4.

Nyyti ry:n koordinoimaa opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään 8.–14. huhtikuuta. Viikon aikana molemmilla Itä-Suomen yliopiston kampuksilla järjestetään yhteisötaidetempaus, jossa opiskelijat pääsevät ottamaan yhdessä tauon opiskelupäivään ja antamaan aivoille ja mielelle luovan ja rauhoittavan tauon ja luomaan yhteisöllistä taidetta.

Milloin? 
Kuopiossa Snellmanian aulassa ma-ke 8.–10.4. kello 11–15.30.

 

 
 
 

Kuopion kampuksen tapahtuma järjestetään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) itäisen alueen Kuopion terveystyöryhmän hankerahalla yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston (UEF), Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) sekä Kulttuuripaja Luoteen kanssa. Paikalle on kutsuttu myös opiskelijoiden mielenterveyttä tukevia toimijoita ja järjestöjä.

Opiskelijat voivat vapaasti osallistua mukaan itselle sopivana päivänä juuri sen aikaa kuin itse haluavat. Paikalla on materiaalit ja vapaaehtoisia opiskelijoita avustamassa ja ohjaamassa osallistujia. Tule paikalle osallistumaan yhteisötaideteoksen luomiseen ja irtaudu hetkeksi opintojen puurtamisesta! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn ensimmäiseksi kunniajäseneksi Sirpa Risto

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on nimittänyt historiansa ensimmäisen kunniajäsenen. Sirpa Risto julistettiin kunniajäseneksi ISYYn vuosijuhlilla 15.3.2024.

Kunniajäsenyys on ylioppilaskunnan korkein huomionosoitus. Kunniajäseneksi nimitetty Sirpa Risto on työskennellyt ylioppilaskunnan palveluksessa Kuopiossa jo yli 30 vuoden ajan.

– Kiitos opiskelijat ja ISYY. On ollut ilo seurata ja auttaa opiskelijoita monen vuosikymmenen ajan. Se energia mikä opiskelijoista löytyy on saanut minut jaksamaan tämän työn parissa. Opiskelijat ovat luomassa meidän kaikkien tulevaisuuttamme. Kiitän erityisen suuresta kunniasta, kommentoi ISYYn ensimmäinen kunniajäsen Sirpa Risto.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaverikahvilat ovat pääsiäistaolla ja jatkuvat 9.4.!

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään Kaverikahviloiden teemat:

  • 9.4. Musiikkiteema
  • 16.4. Lautapelejä ja holitonta beerpongia 
  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä.

 

 
 
 

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

Pääsiäistaukoa vietetään 28.3.–3.4. 

Ryhmäliikuntatunnit ja jääkiekkovuorot ovat tauolla. Vapaa- ja vakiovuorojen aikataulut on varattavissa liikuntakalenterin aikataulujen mukaisesti. Poikkeuksena aikuisbalettitunti pidetään keskiviikkona 3.4. 

Snellmanian kuntosali 

  • avoinna torstaina 28.3. klo 6.50-13.00 
  • SULJETTU perjantaista-maanantaihin 29.3.-1.4.

Studentian liikunta- ja kuntosali avoinna/vakiovuorot salissa normaalisti

  • to 28.3. liikuntasali klo 7.00- 19.00 ja kuntosali klo 7.00-21.30
  • pe 29.3. ja la 30.3. suljettu
  • su 31.3. kuntosali avoinna klo 9-21 (Puijo Volleyn peli klo 16 alkaen, mistä syystä pukukopit eivät ole käytössä klo 13 alkaen)
  • ma 1.4. liikuntasali klo 9.00-19.00 ja kuntosali klo 9.00-21.30

Kunnonsalin kuntosalivuoro

  • pe 29.3. ja su 31.3. EI SYKETTÄ kuntosalivuoroja
  • la 30.3. kuntosalivuoro normaalisti

KuoFit kuntosalivuorot

  • kuntosalivuorot normaalisti keskiviikkoisin
 
 
     
 
 

Huhtikuussa alkavat kurssit

Tiesithän, että ryhmäliikunta- ja palloilutarrojen lisäksi pääset osallistumaan kursseille myös kuukausitarralla, jonka voit ostaa helposti SYKETTÄ-verkkokaupasta vaikka samantien. 

Ensinuolet-Jousiammuntakurssi 8.4.–25.4.2024

  • Kurssipäivät ovat viikoilla 15, 16 ja 17 maanantaisin ja torstaisin klo 18–20.
  • Kurssi järjestetään Kotkankallion väestönsuojan luolastossa (Niiralankatu 32).
  • Kurssin hinta on 100 €. Ilmoittautuminen ja lisätiedot SuomiSportissa, ilmoittautumisohjeet löytyvät Pujon Jousen internetsivujen Tapahtumat-sivulta

Aloittelijan ilmajooga henkilöstölle (11.4. – 2.5.)

  • Torstaisin klo 16.15 -17.15 11.4.–2.5. Pole Centerillä
  • Kurssimaksu on 45€/hlö. Ilmoittaudu täällä

Juoksukoulu 29.4.–20.5.

  • On aika virittäytyä kevään kuntoon ja kaivaa juoksukengät esiin! Tänä vuonna juoksukoulu starttaa aloitusluennon parissa 25.4. ja jatkuu neljänä maanantaina toukokuun aikana.
 
 
     
 

 
 

 

UEF-opiskelija! Sinustako uusi UEF-lähettiläs tai UEF-sisällöntuottaja?

Jokaisesta tiedekunnasta valitaan kolme lähettilästä, eli yhteensä 12 opiskelijaa. Lähettiläiden lisäksi haussa on myös UEF-sisällöntuottajan pesti, johon kuuluu erityisesti hakija- ja opiskelijaviestinnän video- ja podcast-sisältöjen tuottaminen. Työt alkavat syyskuussa koulutusjakson jälkeen.

Lähettilästoimintaan kaivataan kaikenlaisia persoonia kattavasti yliopistomme eri aloilta – yleisesti eduksi ovat hyvä ja avoin asenne, itsenäinen ja aloitteellinen ote hommaan sekä oman toiminnan ohjauksen taidot.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, miten sinä voit?

Jos saat sähköpostiisi kutsun Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimukseen (KOTT), vastaathan! Autat kehittämään opiskelijoiden hyvinvointia ja palveluita.

Tutkimuksen toteuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Mukana ovat myös muun muassa YTHS, opetus- ja kulttuuriministeriö, Kela, SAMOK ry ja SYL ry. 

 

 
 
 

Tutkimuksella kerätään tietoa opiskelijoiden terveydestä, hyvinvoinnista, opiskelukyvystä ja terveyspalveluista. Vastaavaa tietoa eivät muut tutkimukset tarjoa. Kyselyn täyttäminen vie noin 20 minuuttia.

Tutkimuksen avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluita, mutta myös esimerkiksi liikuntapalveluita ja opiskelijaruokailua. 

Tutkimukseen kutsutaan 12 000 opiskelijaa yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Kutsun saavat on valittu satunnaisesti ympäri Suomen. Voit olla kaveripiiristäsi ainut, jolle tutkimuskutsu on tullut.
Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 60 kpl 50 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

 
 
     
 

 
 

 

PALAPELIT vol. 7

Tervetuloa unohtumattomiin Playtoy-teemaisiin bileisiin!

Yhdistä hienostunut glamour ja villi hauskanpito. Astu rohkeasti mukaan ja koe yön täydeltä sensuellia seikkailua. Pukeudu parhaimpiisi, tuo mukanasi hymysi ja valmistaudu kohtaamaan unohtumattomia hetkiä täynnä elämää suurempaa nautintoa.

Lipunmyynti alkaa Kideappissa 23.3.2024 klo 1

MITÄ: Palapelit Vol. 7 Playtoy -bileet
MISSÄ: Bar Nousu & Bar Lasku
MILLOIN: 10.4.2024 klo 21:00
LIPUT: Kideapp 5€, ovelta 6€
PUKUKOODI: Haalarit & playtoy

 
 
     
 
 

YTHS: Lämpimästi tervetuloa? Hyvinvointia lisäävät yhteisöt opiskelijaelämässä -webinaari 11.4. klo 14

Ei ole tavatonta, että yhteisössä lain mukaiset saavutettavuusvaatimukset toteutuvat, mutta asenteet ja rakenteet estävät viihtymisen tai jopa yhdenvertaisuuden toteutumisen. Esimerkiksi vähemmistöasema, luokkatausta ja erilaiset terveydentilat voivat vaikuttaa siihen, kokeeko opiskelija olonsa tervetulleeksi sitseille, opiskelijaruokalaan tai luentosaliin. YTHS:n Lämpimästi tervetuloa? -webinaari nostaa esiin yhteisöllisyyden merkitystä ja kannustaa entistä saavutettavampaan opiskelukulttuuriin. 

Webinaarivieraana on psykologi ja mielenterveysvaikuttaja Julia Sangervo, joka avaa ajatuksiaan yhteisön potentiaalista edistää yksilön hyvinvointia tässä haastattelussa.

  ilmoittaudu  
 
 
     
 
 

Turun Lääketieteenkandidaattiseuran Speksi saapuu jälleen!

24 vuoden ikään ehtinyt Speksimme esiintyy kiertueella Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä. Tänä vuonna tutustumme vanhaan yliluonnollisuutta uhkuvaan kartanoon, kun lavalle nousee TLKS Speksi 2024. Speksi esiintyy Kuopiossa Ohjelmaravintola Maximissa perjantaina 26.4. kello 19 alkaen. 

Danse Macabre

Eletään arvokkaassa 1800-luvun lopun Itävallassa. Kubinin taitelijaperhe muuttaa vanhaan sukukartanoon toivoen vuoristoilman auttavan perheen äidin, Margaretin, keuhkotautiin. Perheen tytär Dahlia huomaa nopeasti, että kartanossa tapahtuu outoja asioita. Margaretin tilan romahdettua paikalle kutsutaan koko kylän arvostama, myös mustaan magiaan perehtynyt tohtori. Paljoa ei ole tehtävissä ja tohtorin on otettava käyttöön kaikki keinonsa. Pian tohtorin vierailun jälkeen Dahlia huomaa omaavansa yliluonnollisia kykyjä. Hän päättää selvittää mitä kaiken takana on, mutta myös muut ovat kiinnostuneita hänen uudesta kyvystään. Mitä ihminen on valmis tekemään rakkauden vuoksi? Miten päästää irti?

Kartanon tunnelmiin voit virittäytyä YouTubessa trailerimme parissa.

Tule selvittämään, miksi Speksimme vetää katsomot täyteen vuodesta toiseen! Luvassa koko illan show täynnä oivaltavia omstartteja, timanteiksi hiottuja tansseja sekä tietysti legendaarinen Speksibändi!

Liput

  • 21€ normaalihinta
  • 16€ alennushinta (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät)
  • 32€ kannatuslippu

Näytöksen kesto on noin 3 tuntia, sisältäen väliajan.

  liput  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma-ke 8.-10.4. Yhteisötaidetempaus Snellmanialla klo 11-15.30
ke 17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Kuopiossa
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ke 27.3. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 31.3. klo 13-15 UEF Student Bible Club
ma 1.4. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
ti 2.4. klo 17 alkaen Kamrats, käsityöilta (vapaa pääsy)
su 7.4. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko