Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 16/2024

ti huhtik. 16 13:01:51 2024

Vko 16 / 16.-22.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 16/2024

Vko 16 / 16.-22.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Mukavaa tiistaita, 

Tämän viikon uutiskirjeessä saat tietoa mm.

  • Vapun tapahtumista
  • ISYYn hattulyyrasta
  • tämän viikon tapahtumista: Järjestöpäivät, Opiskelijan etu -kahvit
  • Hymy- ja valitusviikosta
  • edustajiston viime viikon päätöksistä
  • tulevista kaverikahviloista

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Katso Kuopion vappumenot!

Vappukuukausi on jo täydessä vauhdissa! Olemme koostaneet molemmille kampuksille omat tapahtumalistaukset kaikista meille ilmoitetuista opiskelijavapputapahtumista.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja katso Kuopion kampuksen opiskelijavapputapahtumat. Lista sisältää myös kaikki ISYYn vappuperinteiden aikataulut ja linkit tarvittaviin lisätietoihin.

Riemukasta Vapun odotusta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hanki ISYYn hattulyyra!

Tiesitkö, että voit hankkia ISYYn lyyran ylioppilaslakkiisi symboloimaan omaa yliopistoyhteisöäsi?

Ylioppilaslakissa standardina oleva lyyra on ylioppilaslyyra, joka tunnetaan myös Apollon lyyrana ja se symboloi ylioppilastutkintoa ja samalla Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Myös esimerkiksi IB-tutkinnolle ja ammatilliselle tutkinnolle on omat lyyransa.

Ylioppilaskunnilla on omat lyyrat, jotka symbolisoivat kyseistä yliopistoyhteisöä. Yliopiston opiskelija voi hankkia oman ylioppilaskunnan lyyran lakkiinsa aiemman lyyran tilalle.

 

 
 
 

Lyyran vaihtaminen ylioppilaslakkiin oikeuttaa sinut kantamaan lakkia, vaikket olisikaan suorittanut ylioppilastutkintoa. Lyyria myydään 17 € hintaan ISYYn toimistoilla, tervetuloa ostoksille.

 
 
     
 
 

 

ISYYn järjestöpäivät Snellmanialla ke 17.4.

ISYYn kevään 2024 järjestöpäivät järjestetään Kuopion kampuksella keskiviikkona 17.4. Snellmanian ala-aulassa kello 10-14.

Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin ilmainen tapahtuma.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa vietetään ensi viikolla

ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 22-28.4. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa ISYYn kautta palautetta ylioppilaskunnalle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskeluelämään vaikuttavalle toimijalle. 

Palautetta voit antaa nimettömästi paikan päällä molemmilla kampuksilla Post-it  -lapuilla tai sähköisellä lomakkeella. Post-it -lapuilla palautetta on mahdollista antaa Kuopiossa Snellmanian ja Canthian aulassa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Edustajiston päätöksistä 2/24 

ISYYn edustajisto kokousti toista kertaa tänä vuonna viime viikon torstaina 11.huhtikuuta. Kokouksessa edustajisto käsitteli tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen vuodelta 2023 sekä myönsi vastuuvapauden viime vuoden toimijoille ja päätti erosta ESN Finlandista. Edustajisto kokoustaa seuraavan kerran torstaina 16. toukokuuta.

Lue lisää edustajiston kokouksen päätöksistä ja tutustu pöytäkirjaan ja viime vuoden tilinpäätökseen ISYYn verkkosivuilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaverikahvilat kampuksella

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kevään Kaverikahviloiden teemat:

  • 16.4. Lautapelejä ja holitonta beerpongia 
  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä. 

 

 
 
 

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Opiskelijan etu -kahvit 17.4.

Tervetuloa mukaan ISYYn Opiskelijan etu -kahveille ke 17.4. kello 15.15-16.15 Studentian Kappeliin.

Edunvalvontakahvit toimivat nyt uudella nimellä, Opiskelijan etu -kahvit. Nimensä mukaisesti kaikki jäsenet ovat tervetulleita keskustelemaan matalalla kynnyksellä opiskelijoiden etuihin ja edunvalvontaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ISYYn edunvalvontasektorin kanssa.

Nähdään kahveilla!

 
 
     
 

 
 

KYY-Liigan finaali 21.4.

KYY-liigan finaalitapahtuma sunnuntaina 21.4.
klo 16.00 - 19.00 Studentialla.

Ohjelmassa ylemmän ja alemman sarjan loppuottelut.

Väliaikaohjelmaa, ilmaista ruokaa ja Terveystalo arpoo 100€ lahjakortin Ravintolamestareille.
Tule paikalle katsomaan ja kannustamaan! 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä KuoLOn, Terveystalon ja SYKETTÄ Kuopion kanssa.

Pyöräiletkö?

Haastamme sinut mukaan pyöräilemään ajalle 1.5. -30.9.2024. Sillä ei ole merkitystä, että poljetko 2km vai 200km. Pääasia on, että käyt laittamassa ylös polkemasi kilometrit. Kilometrit voi kirjata päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai vasta 30.9.2024.

 

 
 
 

Haasta sinä mukaan opiskelukaverisi ja työkaverisi. Lähdetään yhdessä edistämään hyvinvointia koko Suomessa!

SYKETTÄ Kuopio -joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun (Kuopio, Iisalmi ja Varkaus) henkilökunta sekä opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.

Huhtikuun kurssit

Tiesithän, että ryhmäliikunta- ja palloilutarrojen lisäksi pääset osallistumaan kursseille myös kuukausitarralla, jonka voit ostaa helposti SYKETTÄ-verkkokaupasta vaikka samantien. 

Juoksukoulu 29.4.–20.5.

On aika virittäytyä kevään kuntoon ja kaivaa juoksukengät esiin! Tänä vuonna juoksukoulu starttaa aloitusluennon parissa 25.4. ja jatkuu neljänä maanantaina toukokuun aikana. Kurssi tarjoaa jälleen loistavan mahdollisuuden kehittää juoksutekniikkaa, parantaa kuntoa ja nauttia ulkoilusta kevätauringon lämmössä. Kurssimaksu 35€. Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

Miekkailun alkeiskurssi 20.-21.4.2024 klo 10-15 (lounastauolla)

  • Kuopion Miekkailijoiden miekkailusalilla, Kemilänrinne 1
  • Kurssille otetaan maksimissaan 20 henkilöä.
  • Hinta SYKETTÄ -tarralla 80 €
  • Ilmoittautuminen päättyy 18.4. ja ilmoittautuminen on sitova 18.4. alkaen.
 
 
     
 

 
 

#TärkeäOsaMinua -kampanja

YKA on mukana Akavan Mielen terveys #TärkeäOsaMinua -kampanjaa 20.3.–19.4.2024. Kampanjassa kutsumme opiskelijat ja vastavalmistuneet jakamaan ajatuksiaan tulevaisuudesta. Haluamme kysyä: mitkä asiat haastavat ja kuormittavat sinua opintojen, arjen tai työelämän keskellä?  

Tavoitteenamme on synnyttää keskustelua tulevaisuuteen liittyvistä epävarmuuksista: työelämän, opintojen, arjen ja talouden haasteet
 kuormittavat eivätkä aina näy päälle päin. Haasteet kohdistuvat erityisesti nuoriin ja vastavalmistuneisiin, jotka ovat työuriensa alussa. 

 

 
 
 

Kampanjan aikana kerätyt vastaukset ja ratkaisuehdotukset toimitetaan tasavallan presidentille, valituille kansanedustajille ja ministereille syksyllä 2024. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kysely: Oppimisanalytiikan käyttö- ja kehitystarpeet Moodlessa

Itä-Suomen yliopisto kartoittaa oppimisanalytiikkaratkaisujen käyttöä ja kehitystarpeita UEF eLearn Moodle-oppimisympäristössä. Vastaamalla tähän kyselyyn pääset vaikuttamaan siihen, miten oppimista ja oppimateriaaleja voidaan jatkossa kehittää oppimisanalytiikan työkalujen ja raporttien avulla.

Selvitämme, onko uudelle analytiikkaratkaisulle tarvetta ja millaisia ominaisuuksia ratkaisusta tulisi löytyä. Kysellyllä kartoitetaan myös käyttäjien tarvetta lisäopastukselle Moodlen raporttityökaluihin liittyen. Mikäli siis koet, että tämä aihe ei ole sinulle tuttu tai olisit kiinnostunut kuulemaan tarkemmin, kuinka voit hyödyntää näitä työkaluja oman työskentelysi tukena, niin tämä kysely on hyvä tapa tuoda näitä tarpeita esille!

  vastaa kyselyyn  
 
 
     
 

 
 

 

Nyyti ry: Mielen Kela-tuki

Opiskelija! Oletko perillä erilaisista mielenterveyteen liittyvistä Kela-etuuksista ja niiden edellytyksistä? Askarruttaako polku hoidon ja tuen pariin?

Tule mukaan perjantaina 19.4. kello 12-14 ilmaiseen tukitapahtumaan (Teams), jossa Kelan asiantuntijalääkäri kertoo vaihtoehdoista ja vastaa kysymyksiin!

Tapahtuma on osa Nyyti ry:n ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen yhteistyökurssia, ja sen järjestävät kurssille osallistuvat opiskelijat. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. 

  linkki teamsiin  
 
 
     
 
 

YTHS: Kysy vireydestä 25.4.

Miksi on vaikeaa pysähtyä ja rentoutua? Onko normaalia välillä vain nukkua pari päivää? Miten säädellä omaa vireystilaa?

YTHS:n verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45. Huhtikuun tapaamisessa 25.4.2024 aiheena on vireystila ja sen säätely. Päivän asiantuntijat ovat YTHS:n psykologi Roosa Kämäräinen ja terveydenhoitaja Alina Hägglund.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

KYT: Poltettujen laivojen satama

Kuopion ylioppilasteatteri ylpeänä esittää: Poltettujen laivojen satama.

Tule kuulemaan kun merirosvokapteeni Pete Myrskyntuoja kertoo sinulle tarinan, vapaudesta, rakkaudesta ja petoksesta. Nouse laivaan ja lähde kanssamme seilaamaan läpi menneisyyden ja nykyisyyden. Löytyykö onni meriltä vai kenties Millan kievarista?

Esitykset:

Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, 70110 Kuopio)

  • 3.5. klo 18-19 ja klo 20-21
  • 5.5. klo 11-12 ja 13-14

Liput: 10€ opiskelijoille, lippuvaraukset kuopionylioppilasteatteri@gmail.com 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kamrats x Retikka Vappubrunssi 27.4.

Onko sinunkin vappusi niin kiireistä aikaa, että evästauot unohtuvat? Tulehan tankkaamaan energiaa vappua varten Kamratsin ja Retikan vappubrunssille!

Vappubrunssi järjestetään Lukemalla 27.4. Klo 11-14. Brunssilla on luvassa maittavan ja täyttävän ruoan lisäksi pientä mieltä ylentävää ohjelmaa! Lisäksi brunssilla on mieletön mahdollisuus kartuttaa poikkitieteellistä ystäväkuntaa vapun rientoihin!

Brunssille on rajattu määrä lippuja, joten olethan kärppänä paikalla 18.4. klo 12, kun liput tulevat myyntiin KideAppiin.

 

 
 
 

Vappubrunssin ruoka suunnitellaan niin, että se maistuu sekä seka- että kasvissyöjillekin. Ilmoitathan erikoisruokavaliot lipunoston yhteydessä (myös vegaanisen).

MITÄ? Kamratsin ja Retikan Vappubrunssi
MISSÄ? Lukemalla
MILLOIN? 27.4. klo 11-14
MITÄ MAKSAA? 6,5 € (+ 0,50 € KideAppin palvelumaksu)
PUKUKOODI? Wabuisaa härpäkettä ja halutessasi haalarit

  kide.app  
 
 
     
 
 

 

Yrittäjien EU-vaalidebatti 22.4.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan EU:n tulevaisuudesta Savon Yrittäjien järjestämään EU-vaalitilaisuuteen Savon Yrittäjien ja MTK:n kanssa!
 
Haastamme MEP-ehdokkaita ajankohtaisilla kysymyksillä, kysymme mikä rooli Suomella on 2030-luvun EU:ssa ja annamme keskustelupareille muutaman minuutin debatointiaikaa turvallisuudesta, maataloudesta ja vihreän siirtymän mahdollisuuksista. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liekeissä-festivaali

Kuopion konservatorion ammattiopiskelijoiden toteuttama maineikas Liekeissä -festivaali järjestetään 23.–25.4.2024 ohjelmaravintola Maximissa, tervetuloa!

Festivaalilla esiintyvät Kuopion konservatorion toisen asteen ammatillisen koulutuksen rytmimusiikin muusikko-opiskelijat. Musiikkiteknologialinjan opiskelijat vastaavat koko tapahtuman äänentoistosta. Vapaa pääsy, ei ikärajaa.

Ohjelmaravintola Maxim, Haapaniemenkatu 34, Kuopio.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ke 17.4. klo 10-14 ISYYn Järjestöpäivät Kuopiossa
ke 17.4. Opiskelijan etu -kahvit klo 15.15-16.15 AU204
ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

ti 16.4. klo 17-19 Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
pe 19.4. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 21.4. klo 13-15 UEF Student Bible Club
la 27.4. klo Kamrats ja Retikka, Vappubrunssi klo 11-14, liput Kide.appista

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko