Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 17/2024

ti huhtik. 23 13:53:45 2024

Vko 17 / 23.-29.4.2024
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 17/2024

Vko 17 / 23.-29.4.2024
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Iloista tiistaita

Talvisesta kevätsäästä huolimatta vappuriennot ovat jo täydessä vauhdissaan! Ensi viikolla pääsemme jo viettämään vappuaattoa ylioppilaskunnan vappuperinteiden parissa.

Tämän viikon uutiskirjeessä saat tietoa mm.

  • ISYYn toimistojen vapun aukioloista
  • ensi viikon vappukirjeistä (eli uutiskirjeistä)
  • Hymy- ja valitusviikosta
  • ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn yhteisestä kannanotosta

Lukuiloa!

 

 
 
     
 

 
 

Ensi viikon uutiskirjeet ilmestyvät maanantaina!

Vappukirjeet eli ensi viikon uutiskirjeet ilmestyvät poikkeuksellisesti jo maanantaina 29.4., jotta saadaan tiedotettavat alta pois ennen vappuaaton hulinoita! Vapun jälkeen jatketaan tuttua tiistairytmiä.

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia aukioloajoissa

Ensi viikolla vietämme vappua ja heti perään seuraavalla viikolla on helatorstai. Näin juhlapäivät ja arkipyhät vaikuttavat ISYYn toimistojen aukioloon:

  • vappuaatto, ti 30.4. SULJETTU
  • vappupäivä, ke 1.5. SULJETTU
  • helatorstai, to 9.5. SULJETTU
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Katso Kuopion vappumenot!

Vappukuukausi on jo täydessä vauhdissa! Olemme koostaneet molemmille kampuksille omat tapahtumalistaukset kaikista meille ilmoitetuista opiskelijavapputapahtumista.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja katso Kuopion kampuksen opiskelijavapputapahtumat. Lista sisältää myös kaikki ISYYn vappuperinteiden aikataulut ja linkit tarvittaviin lisätietoihin.

Riemukasta Vapun odotusta!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla!

ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 22-28.4. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa ISYYn kautta palautetta ylioppilaskunnalle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskeluelämään vaikuttavalle toimijalle. 

Palautetta voit antaa nimettömästi paikan päällä molemmilla kampuksilla Post-it  -lapuilla tai sähköisellä lomakkeella. Post-it -lapuilla palautetta on mahdollista antaa Kuopiossa Snellmanian ja Canthian aulassa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn, POKAn ja SAVOTTAn yhteiskannanotto

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja paikalliset opiskelijakunnat POKA ja SAVOTTA ottivat viime viikolla yhdessä kantaa hallituksen kehysriihen päätöksiin opiskelijoihin kohdistuvista leikkauksista. Pelkäämme, että opiskelijoiden toimeentulosta tehtävät säästöt vähentävät kiinnostusta korkeakouluopintoihin, lisäävät osaamisvajetta työmarkkinoilla ja pahentavat entisestään mielenterveyskriisiä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hanki ISYYn hattulyyra!

Tiesitkö, että voit hankkia ISYYn lyyran ylioppilaslakkiisi symboloimaan omaa yliopistoyhteisöäsi?

Ylioppilaskunnilla on omat lyyrat, jotka symbolisoivat kyseistä yliopistoyhteisöä. Yliopiston opiskelija voi hankkia oman ylioppilaskunnan lyyran lakkiinsa aiemman lyyran tilalle.

Standardina lakissa oleva Apollon lyyra symboloi ylioppilastutkintoa ja Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. Lyyran vaihtaminen ylioppilaslakkiin oikeuttaa sinut kantamaan lakkia, vaikket olisikaan suorittanut ylioppilastutkintoa.

Vielä ehdit hankkia lyyran ISYYn toimistolta ennen vappuhulinoita! Hinta: 18€.

 
 
     
 
 

Kaverikahvilat kampuksella

Kahvila kokoontuu tiistaisin klo 15-17 Kuopiossa Lukemalla ja klo 16-18 Joensuussa Auroran AU110-takkahuoneessa. 

Kaverikahviloiden teemat:

  • 23.4. Askartelua ja haalarimerkkiompelua
  • 7.5. Bingo

Kaverikahvila tarjoaa luentojen jälkeen matalan kynnyksen hengailua ja mahdollisuuden tavata toisia opiskelijoita kahvin ja välipalan merkeissä. 

 

 
 
 

Kaverikahvilaan ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kahvilaan saa tulla yksin tai kaverin kanssa. Lisäksi Kaverikahviloissa on vaihtuvaa rentoa ohjelmaa. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja voit saapua hetkeksi tai koko ajaksi. Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Vapun aukioloajat

Snellmania

  • Ti 30.4. avoinna klo 7–16
  • Ke 1.5. suljettu

Studentia

  • 30.4. avoinna klo 7–14
  • (ovet menevät lukkoon klo 14 ja tiloista on poistuttava ennen klo 15.00)
  • Ke 1.5. suljettu

KuoFit

  • ke 1.5. ei kuntosalivuoroa
 
 
     
 
 

Liikuntakalenterin aikatauluja huhti-/toukokuussa

Kevään ryhmäliikuntatunnit jatkuvat aina huhtikuun loppuun saakka ja viikkokalenterin viimeinen tunti pidetään lauantaina 27.4. Palloiluvuorot jatkuvat vielä toukokuun loppuun asti. Muutokset ja aikataulut ovat löydettävissä liikuntakalenterista.

Muutamia tunteja tulossa toukokuun alkupuolella mm.:

  • Twerk-tunnit 8.5. ja 15.5. klo 16.00
  • Haluatko kokeilla Intialaisia tansseja? Intialainen tanssiryhmä harjoittelee Snelllmanian peiliaulassa kolmena perjantaina 26.4., 3.5. ja 10.5. klo 16.30 -19.00.
 
 
     
 
 

Syksyllä 2024 SYKETTÄ käyttäjät pääsevät liikkumaan uuden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan tiloihin! Järjestämme Luolassa ryhmäliikuntatunteja, palloiluvuoroja ja liikkujamme pääsevät käyttämään kuntosalia edullisin hinnoin. Luolan lisäksi jatkamme Studentian käyttöä tuttuun tapaan syksyllä. Katso lisää täältä: Kuopio Luola.

 
 
     
 

 
 

Compass Group: Vappuherkut vielä hankkimatta?

Korista vappupöytääsi herkullisilla leipuriemme paistamilla munkeilla ja käsityönä tehdyllä
Amica-simalla, joka on ansainnut Avainlipun merkkinä kotimaisuudestaan.

Tule hakemaan omasi kampusten ravintoloistamme!

Haluamme toivottaa teille kaikille hilpeyden ja herkullisuuden täyteistä vappua!

 

 
 
     
 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha 

Apuraha on suuruudeltaan 300 euroa kuukaudessa ja se myönnetään lukuvuoden ajalle (1.9.-31.5., yhteensä 9 kk). Apurahoja jaetaan lukuvuodelle 2024-2025 yhteensä 25 opiskelijalle ensimmäisen ylemmän korkeakoulututkinnon tai sellaisen alemman tutkinnon suorittamiseen, jonka suorittaneella ei ole oikeutta suorittaa ylempää korkeakoulututkintoa. Apuraha on tarkoitettu mahdollistamaan kokopäiväinen opiskelu, jotta apurahan saajan ei tarvitsisi käydä ansiotyössä apurahakauden aikana. Lahjoittajan tahdon mukaisesti apurahan saaneen opiskelijan toivotaan valmistumisen jälkeen muistavan rahastoa lahjoituksen muodossa, jotta rahaston jatko tulevaisuudessakin on turvattu.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hei valmistuva opiskelija!

Mitä sinulle on jäänyt erityisesti mieleen opiskeluajastasi? Kerätään yhteiset hetket talteen ja muistellaan niitä Publiikissa 17.5.2024.

Käy kirjoittamassa oma mieleenpainuva hetkesi korttiin ja jätä se esille muidenkin nähtäväksi kampusten aulaan. Löydät kortteja Joensuussa Carelialta ja Kuopiossa Snellmanialta. Tai osallistu Viva Engagessa

Voit osallistua myös valokuvalla. Jättämällä kuvan merkityksellisestä hetkestä 23.4.2024 mennessä olet mukana arvonnassa. Koostamme yhteisistä muistoista esityksen Publiikkiin. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjaston aukioloajat vappuna ja helatorstaina

Tiistaina 30.4. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Keskiviikkona 1.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Keskiviikkona 8.5. Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot ovat avoinna 8–13 (asiakaspalvelu 10–13), KYSin tieteellinen kirjasto 10–13. Torstaina 9.5. toimipisteemme ovat suljettu.

Kirjastojen 24/7-itseopiskelutilat ovat avoinna normaalisti myös juhlapyhien aikaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Havuja#!@%&! Bootcamp -kiihdytysohjelma pidetään jälleen toukokuussa!

Havuja#!@%&! Bootcamp on Business Center Pohjois-Savon Havuja -kiihdytysohjelman ensimmäinen vaihe. Havuja Bootcamp on tarkoitettu kaikille, joilla on alustava liikeidea, jota haluaisivat työstää eteenpäin. Osallistujat pääsevät kehittämään liikeideaansa neljässä kolmen tunnin työpajassa Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoiden avustuksella. Sinulla ei tarvitse olla selkeää liikeideaa valmiina. Viimeisessä sessiossa kaikki tiimit pääsevät esittelemään liikeideansa Bootcampin raadille.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

YTHS: Kysy vireydestä 25.4.

Miksi on vaikeaa pysähtyä ja rentoutua? Onko normaalia välillä vain nukkua pari päivää? Miten säädellä omaa vireystilaa?

YTHS:n verkkotapaamisten sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoisku terveydestä -tapaamiset järjestetään kerran kuussa torstaina klo 12–12.45. Huhtikuun tapaamisessa 25.4.2024 aiheena on vireystila ja sen säätely. Päivän asiantuntijat ovat YTHS:n psykologi Roosa Kämäräinen ja terveydenhoitaja Alina Hägglund.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Pyöränhuolto-opastusta kampuksella tiistaina 7.5.

  • Kuopion kampus: Pyöränhuolto-opastusta ti 7.5.2024 klo 16.00 – 17.30
  • Itä-Suomen yliopisto Canthia-rakennuksen pyöränhuoltopiste, A-rapun viereinen katos

Tapahtumassa aktiiviset pyöräilijät jakavat vinkkejä polkupyörän ja polkupyöräilyn turvallisuuden varmistamiseen.

Tapahtuma on avoin Itä-Suomen yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille sekä muille kiinnostuneille. Loimu Pohjois-Savo ry järjestää tapahtuman yhteistyössä Loimun opiskelijat - Kuopio ry:n ja Kuopion polkijat ry:n kanssa. Tapahtuma ei edellytä Loimu ry:n tai Kuopion polkijat ry:n jäsenyyttä eikä jäseneksi hakeutumista. Tapahtumassa saat tietoa yhdistysten toiminnasta, tulevista tapahtumista ja yhdistysten jäsenyydestä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

ma 29.4. Savo-Karjala Excursio
ti 30.4. Ylioppilaskunnan vappuperinteet

ISYYn kerhojen tapaamiset Lukemalla (Studentia, C-ovi)

la 27.4. klo 11-14 Kamrats ja Retikka, Vappubrunssi, liput Kide.appista
su 28.4. klo 13-15 UEF Student Bible Club
to 2.5. klo 17 alkaen Itä-Suomen Akateeminen Shakki (ISAS)
pe 3.5. klo 17 alkaen Lautapelikerho Kärmes
su 5.5. klo 13-15 UEF Student Bible Club

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 15, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko