Ajankohtaista

30.04.2022

Vuoden 2022 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi akateemiset ikiliikkujat

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta on valinnut vuoden 2022 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi Riku Kiviluodon ja Maria Laurikaisen. Valitut lakittivat Velj’mies-patsaan ylioppilaskunnan vappuaaton tapahtumassa 30.4.2022 Kuopion torilla. 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsee joka vuosi kaksi ylioppilaskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ollutta henkilöä Velj’mieheksi ja Siskotytöksi. Vuoden 2022 Velj’mies on Riku Kiviluoto ja Siskotyttö Maria Laurikainen. Molemmat valituista ovat pitkäaikaisia opiskelija-aktiiveja. Heillä oli erityinen kunniatehtävä Kuopion torilla järjestettävässä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa, jossa he pääsivät lakittamaan Velj’mies-patsaan kahden vuoden tauon jälkeen elävän yleisön edessä.

Sekä Kiviluoto että Laurikainen ovat vaikuttaneet monenlaisissa tehtävissä ylioppilasliikkeen parissa. Kiviluoto on toiminut ISYYn edaattorina kaudella 2020–2021 sekä edustajiston ensimmäisenä varapuheenjohtajana vuonna 2021. Ylioppilaskunnan organisaatiouudistusta edeltäneenä aikana Riku ennätti toimia myös ISYYn edunvalvontajaostossa. Hän on niin ikään pitkän linjan järjestötoimija, joka toimi menestyksekkäästi oman ainejärjestönsä, Hyeena ry:n, puheenjohtajana peräti kahden kauden ajan.

– Akateemisena ikiliikkujana Riku on poikkitieteellisesti tunnettu kasvo kampuksella. Hän valloittaa persoonallaan ja vilpittömällä halullaan auttaa kanssaopiskelijoitaan koulutusalaan katsomatta, toteaa ISYYn hallituksen varapuheenjohtaja Jimi Virkkala.

Myös Laurikainen on toiminut useissa eri luottamustehtävissä. Hänet valittiin täydentämään ISYYn vuoden 2021 hallitusta ympäristö-, kehitysyhteistyö- sekä yhteisöllisyysvastaavana. Kautensa aikana Maria työskenteli aktiivisesti myös ISYYn työelämätiimissä sekä SILLAT-hankkeen parissa, ja on jatkanut hankkeen toiminnan toteutuksessa myös hallitusvuotensa jälkeen. 

– Marian opiskelijalähtöisestä asenteesta kertovat hänen lukuisat vuotensa Itä-Suomen yliopiston vertais-, seniori- ja kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina sekä yhtenä vuoden 2020 UEF-lähettiläistä. Siksi hän onkin erinomainen valinta Siskotytöksi, Virkkala kertoo. 

Vuoden 2022 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi valittujen nimet julkistettiin 30.4. Kuopion torilla pidetyssä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa.

Lisätietoja:

Jimi Virkkala, hallituksen varapuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), p. 044 576 8404, kampuspj.kuopio@isyy.fi

Lue lisää:

Isyy.fi: Opiskelijavapun perinteitä juhlitaan jälleen elävän yleisön edessä Kuopion torilla