Ajankohtaista

26.02.2024

Vuosijuhlat tulossa? Osta ISYYn kuntanauha toimistolta!

Oletko osallistumassa ISYYn tai vaikkapa ainejärjestön vuosijuhlaan? ISYYn jäsenenä olet oikeutettu kantamaan ylioppilaskuntamme kuntanauhaa. Vielä ehdit hyvin hankkia kuntanauhan ennen ISYYn vuosijuhlia Joensuussa. Huomioithan kuitenkin talviloman vaikutukset toimistojen aukioloihin. 

Kuntanauhaa myydään ylioppilaskunnan jäsenille 4€/metri.

Kuntanauha on akateemisissa juhlissa käytettävä ylioppilaskunnan tunnus. Sitä kannetaan nauhana oikean olkapään yli vasemmalle lantiolle tai ruusukkeena (kuva alla) vasemmassa miehustassa.

Kuntanauhaa ei saa yhdistää ylioppilaskunnan kunnia-, ansio- tai hallitusmerkkiin eikä sitä saa kantaa yhdessä kunnia- tai hallitusnauhan kanssa. Käytettäessä kuntanauhaa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Nauhan kantajan tulee kaikella käytöksellään arvokkaasti edustaa ylioppilaskuntaa. Kuntanauhan ei ole sopivaa koskettaa paljasta ihoa.

ISYYn tunnusnauhojen värit ovat keltainen, musta ja punainen. ISYYn muut nauhat ovat hallitusnauha ja kunnianauha. 

Alla olevasta kuvasta näet ohjeet nauhojen taitteluun. Kuvan alta löytyy myös sanallinen ohje. 

Nauhojen taitteluohje

Kuva: Ylioppilaskunnan nauhat. Ylimpänä kuntanauha, keskellä hallitusnauha ja alimpana kunnianauha.

Ohje ruusukkeen taitteluun: Ruusukkeen taittelu aloitetaan ruusukkeen takapuolelta keskeltä. Sen päälle taitellaan toinen kerros siten, että pohjimmainen taso näkyy molemmilta sivuilta. Lopuksi ruusukkeen keskelle kierretään nauhaa siististi taittaen pystysuoraan 1.5 kertaa. Ruusuke päätellään taakse keskelle.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Merkkiohjesääntö