Palvelut

Opiskelijakortti

Jokaisen ISYYn jäsenen kannattaa hankkia opiskelijakortti, joka toimii virallisena todisteena siitä, että olet opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Opiskelijakortilla saat käyttöösi myös monipuoliset opiskelijaedut ja -alennukset.

ISYYn jäsenten opiskelijakortit toimittaa opiskelijoiden hyötypalvelu, Frank.

Frank tarjoaa sekä digitaalisen opiskelijakortin että perinteisen muovisen opiskelijakortin. Voit itse päättää, otatko käyttöösi molemmat vai vain toisen näistä.

Digitaalinen opiskelijakortti aktivoituu, kun olet ilmoittautunut, maksanut jäsenmaksun ja ladannut Frank Appin. Sinun ei siis tarvitse noutaa lukuvuosi- tai lukukausitarraa ISYYn toimistolta.

Muovisessa opiskelijakortissa sen sijaan tulee aina olla voimassa oleva lukukausi- tai lukuvuositarra, jonka saat ISYYn toimistolta Joensuusta ja Kuopiosta. Jos kyseessä on opiskelijakortin ensimmäinen tarra, ota mukaasi henkilöllisyystodistus.

Digitaalinen tai muovinen opiskelijakortti kannattaa pitää aina mukana, sillä opiskelijaedut ja -alennukset saat käyttöösi vain opiskelijakortin esittämällä.

HUOM! Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu ISYYn, KYY:n tai JoYY:n opiskelijakortti, sinun ei tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan voit käyttää entistä korttiasi.

Opiskelijakorttityypit

1. Digitaalinen opiskelijakortti

Digitaalinen opiskelijakortti toimii, kun lataat Frank Appin puhelimeesi (iOS- ja Android-puhelimet). Digitaalinen opiskelijakortti alkaa toimia, kun olet maksanut ISYYn jäsenmaksun ja läsnäolosi on tullut voimaan yliopiston opiskelijarekisteriin. Tietojen päivittyminen voi kestää joitakin päiviä. Sähköinen opiskelijakortti on jälleen ilmainen.

Voit myös aktivoida digitaaliseen opiskelijakorttiisi kansainvälisen ISIC-ominaisuuden, jolla saat opiskelijaedut käyttöösi myös ulkomailla. ISIC-ominaisuudella varustettu digitaalinen opiskelijakortti maksaa 4 €/vuosi.

2. Muovinen opiskelijakortti

Voit tehdä opiskelijakorttihakemuksen heti, kun opiskelupaikkasi varmistuu. Huomioithan kuitenkin, että kortti voidaan valmistaa vasta, kun seuraavat asiat ovat osaltasi kunnossa:

  • Olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun
  • Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon
  • Olet tilannut ja maksanut kortin

Opiskelijakortin hinta on 16,10 €. Jos haluat tilata kortin kansainvälisenä ISIC-yhdistelmäkorttina, hinta on 32,10 €. ISIC-yhdistelmäkortilla saat opiskelija-alennukset käyttöösi myös ulkomailla. Kaikkiin tilauksiin lisätään toimituskulut, 1 €.

Kortti lähetetään sinulle suoraan kotiin, tilauksen käsittelyssä ja toimituksessa kestää noin 2-3 viikkoa.

Muovinen opiskelijakortti ei vanhene, voit käyttää sitä koko opintojesi ajan.

Lue lisää opiskelijakorttivaihtoehdoista ja kortin tilaamisesta Frankin sivuilta. Frank osaa myös neuvoa sinua parhaiten opiskelijakortin tilaamiseen ja sähköisen opiskelijakortin käyttämiseen liittyvissä pulmissa.

Frankin asiakaspalvelu: info(at)frank.fi

Lue lisää:

Frank.fi, avautuu uuteen välilehteen

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Usein kysytyt kysymykset: opiskelijakortti