Ajankohtaista

09.11.2020

SYL:n liittokokous järjestetään etänä 12.–13.11.2020

Tällä viikolla selviää, saako ISYY ehdokkaansa, Saara Tenhovuoren, Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2021. SYL:n liittokokous eli liittari, jossa ensi vuoden hallitus valitaan, järjestetään tänä vuonna etänä 12.–13.11.2020. 

SYL:n liittokokous käyttää liiton ylintä päätösvaltaa, ja valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan ja kuusi muuta hallituksen jäsentä ensi vuodelle sekä linjaa tavoitteista ja toiminnasta. Puheenjohtajavaali käydään liittokokouksessa torstaina, hallituksen osalta vaali suoritetaan perjantaina.

SYL:n puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaisiin vuodelle 2021 voi käydä tutustumassa SYL:n verkkosivuilla. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan ehdokas SYL:n hallitukseen on kirjallisuuden maisteriopiskelija Saara Tenhovuori, joka on toiminut ISYYn hallituksessa tänä vuonna varapuheenjohtajana sekä aiemmin myös koulutuspoliittisena vastaavana. Ehdokkaita voi asettaa aina liittokokouksessa tapahtuvaan henkilövalintaan asti.

Liittokokouksessa ovat edustettuina Suomen kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa. ISYYtä on edustamassa liittokokouksessa oma delegaatio, joka koostuu ylioppilaskunnan valitsemista edustajista.

Jos haluat päästä mukaan liittaripöhinään, kokousta voi seurata suorana lähetyksenä SYL:n Youtube-kanavalta. Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #SYLliittari ja #StudentsOfFinland.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYY esittää Saara Tenhovuorta Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2021 (26.8.2020)
Ehdokassivut, avautuu uuteen välilehteen: Saara Tenhovuori

Syl.fi, avautuu uuteen välilehteen: Ehdokkaat SYL:n hallitukseen ja puheenjohtajaksi 2021
Facebook.com, avautuu uuteen välilehteen: SYL:n liittokokous 12.-13.11.2020 (Facebook-tapahtuma)
Youtube.com, avautuu uuteen välilehteen: Liittokokous suorana lähetyksenä