Ajankohtaista

21.04.2021

Tiedote: Wappulähetys yhdistää akateemisen vapunvieton kahdella kampuksella

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote: 21.4.2021
Vapaa julkaistavaksi: Heti 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toteuttaa vapun 2021 viime vuoden tapaan etätapahtumien muodossa. Kaikki halukkaat pääsevät seuraamaan ISYYn Wappulähetystä vappuviikolla 26.4.–1.5.2021. Wappulähetyksen ohjelma on jaettu tänä vuonna kahteen osioon: ääniohjelmaan 26.4.-29.4. ja video-ohjelmaan 30.4.-1.5.

Wappulähetykseen voi osallistua sekä seuraamalla lähetystä että tekemällä lähetykseen omaa materiaalia. Wappulähetyksen ohjelmaa voi seurata ISYYn verkkosivuilta ja lähetys alkaa 26.4. 

– Wappulähetyksen ohjelmassa on muun muassa yhteisöllisyyttä, haastatteluja, musiikkia, sitsihenkeä, vappuisia ainejärjestöjen ja kerhojen tervehdyksiä sekä muuta opiskelijoiden itsensä tuottamaa ohjelmaa, kertoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Vesa Janhunen. 

Lisäksi ylioppilaskunta järjestää matkailutapahtuma Savo-Karjala excursion tänä keväänä 32. kertaa. Opiskelijat osallistuvat excursiolle 29.4. omilta kotisohviltaan simulaattoripelin mahdollistamana. Tänä vuonna Savo-Karjala excursion kyydissä matkustetaan koko virtuaali-Euroopan poikki!

Kampuskaupunkien vappuaaton perinteet seurattavissa Wappulähetyksessä

Wappulähetyksen välityksellä on mahdollista seurata molempien kampuskaupunkien perinteitä 30.4. Ohjelma alkaa Joensuusta Alkukivien lakituksella noin kello 14. Sen jälkeen lähetyksestä voi seurata kiviltä lähtevää vappukulkuetta, joka pysähtyy matkallaan pesemään ja lakittamaan Torson. Lähetys päättyy Ilosaareen ja ylioppilaskunnan Joensuun kampuspuheenjohtajan Sami Tanskasen puheeseen. 

Joensuun lähetyksen jälkeen siirrymme Kuopioon, jossa Veljmies-patsas pestään ja lakitetaan vuoden Velj’miehen ja Siskotytön toimesta. Lähetyksessä kuullaan myös ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Vesa Janhusen puhe. Erikoislähetys huipentuu perinteikkääseen professorin uittoon.

Lue lisää:

Isyy.fi: ISYYn Wapun etätapahtumat 2021
Isyy.fi: ISYYn Wappulähetys 2021
Isyy.fi: Savo-Karjala Excursio 2021


Erikoislähetys on turvallisuuden vuoksi nauhoitettu ennakkoon. Seuraathan vappuaattona ohjelmaa siis etänä lähetyksestä, etkä tule turhaan paikan päälle. Sosiaalisessa mediassa ISYYn vapputunnelmia voi seurata tunnisteella #ISYYetävappu

Lisätietoja:

Vesa Janhunen, hallituksen puheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Sami Tanskanen, hallituksen varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, sami.tanskanen(at)isyy.fi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 13 500 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa.